≫ 

Nerealna scena na AO: Federer dobija lokalnog heroja, a publika u ekstazi slavi trijumf Švajcarca!

Publika je bila podeljena tokom meča, ali je na kraju ipak bila oduševljena pobedom Rodžera

  • 3
rodžer federer Foto: Tanjug/Ap

Rodžer Federer je pobedio lokalnog heroja Džona Milmana u 3. kolu Australijan opena, iako je bio na ivici ponora i gubio je u super tajbrejku 5. seta sa 8:4. Vezao je 6 uzastopnih poena i volšebno došao do trijumfa i plasmana u 4. kolo gde ga čeka Marton Fušovič iz Mađarske.

Iako je igrao protiv domaćeg tenisera, Federer je imao neverovatnu podršku na Rod Lejver areni. Najtrofejniji Gren slem šampion sa 20 najvažnijih titula ipak ima neverovatnu bazu svojih navijača i bez sumnje je širom sveta najpopularniji teniser.

Zato u njegovim mečevima uvek ima veću podršku, protiv koga god da igra. Iako je sada Australijanac bio na pragu senzacije i najveće pobede u karijeri pred svojim navijačima, nakon što je Federer neverovatno preokrenuo u super taj brejku, videli smo gromoglasan aplauz i oduševljenje publike.

Dovoljno je da poslušate i sve će vam biti jasno.

Posle meča je Džim Kurijer, koji radi intervjue sa teniserima po završetku meča, pitao Federera kako komentariše to da je publika u Rod Lejver areni bila podeljena, jer tradicionalno Federer ima većinsku podršku protiv koga god da igra.

- Neću shvatiti lično, ne brini za to - našalio se na račun Džima Kurijera, koji je "izokola" postavljao pitanje, plašeći se da Federer to ne shvati loše.

- Zaslužio je svu podršku, iskreno. Sjajan je borac i momak, sjajna priča za naš sport. U publici su sve isti ljudi, cenim ih od prvog momenta kada sam ih čuo, pa do sada, ne shvatam ništa lično - poručio je Federer posle meča.

Sve najnovije informacije sa prvog Gren slema sezone pratite u našem specijalu o Australijan openu

Video: Novak progovorio o čuvenoj velikoj trojci i njihovom rivalstvu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uzu

    24. januar 2020 | 19:53

    Pa navijali su za njega u Engleskoj kad je igrao finale Vimbldona protiv Marija. Jednostavno je najpopularniji teniser ikada i to se neće promijeniti bez obzira da li će ostati najtrofejniji.

  • As

    25. januar 2020 | 00:41

    Ma voleo bi da vidim koliku podrsku bi imao u areni protiv Djokovica.

  • lune

    24. januar 2020 | 20:34

    ziva legenda od covjeka nema se sta zamjeriti ali i nas nole je tu uz rame najvecima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA