≫ 

Senzacija na AO: Pavljučenkova eliminisala drugu igračicu planete posle dva i po sata strašne borbe

Ne viđa se često da ženski meč potraje dva i po sata u dva seta

  • 0
Australian Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Ruska igračica Anastasija Pavljučenkova napravila je jedno od dosadašnjih iznenađenja turnira eliminisavši drugu igračicu planete Karolinu Pliškovu sa 2:0 u setovima u trećem kolu Australijan Opena.

Pavljučenkova je posle pobeda nad Kristinom Mladenović i Laurom Zigmund svoj pohod ka tituli nastavila i protiv druge igračice planete, pa će u narednoj rundi da se ukrsti sa Anđelik Kerber koja je očekivano bila bolja od Kamile Đorđi (6:2, 6:7, 6:3).

Australian Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Ruskinja je ovakav rasplet najavila neviđeno dugačkim i neizvesnim drugim gemom u meču kada je ispustila čak šest šansi za brejk, pre nego je iskoristila treću u četvrtom gemu.

Povela je sa 3:1, tu se dobro i potrošila pa je Pliškova uspela da se vrati i izjednači na 4:4.

Sve bi verovatno bilo završeno drugačije da 30. teniserka planete u jedanaestom gemu nije uradila ono što je Čehinja uspela nekoliko gemova ranije - spasla pet brejk lopti u istom gemu.

Australian Open Tennis Foto: Tanjug/AP

Pavljučenkova je povela sa 6:5 i nakon toga u taj-brejku osvojila set sa 7:4. Drugi set je počeo izgubljenim servisom Pliškove, koja se još jednom vratila u egal 3:3.

U identičnom scenariju, dve igračice su otišle u taj-brejk, s tim što su prethodno u 11, odnosno 12. gemu obe spasavale brejk loptice, pre nego što je Pavljučenkova kompletirala senzaciju sa 7:3 u odlučujućem, 13. gemu.

Video: Novak o povlačenju šampionke: Veliki šampion i moja prijateljica!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA