≫ 

Federer je u nekoliko rečenica probudio "monstruma": Posle toga sam osvojila već sledeći Gren slem!

Na jednu od najvećih teniskih senzacija na WTA turu, Koko Gof, uticao je niko drugi do Rodžer Federer

  • 1
Koko Gauf Foto: Tanjug-AP

Tako bar kaže petnaestogodišnja Amerikanka koja se prošle godine priključila seniorskom tenisu pod velikim svetlima na Vimbldonu.

Ona je sada prošla Naomi Osaku sa 6:3, 6:4 na Australijan Openu u Melburnu i podelila je svoje iskustvo kada je srela legendarnog Švajcarca pre dve godine na istom turniru.

Doduše, tada je izgubila u prvom kolu i igrala je na juniorskom turniru.

- Taj susret je definitivno imao velikog uticaja na mene jer sam prilično sigurna da sam već naredni turnir, Rolan Garos osvojila posle tog razgovora. Rekao mi je da se ne fokusiram previše na pritisak i spoljnu dramu. Dao mi je pravu perspektivu - rekla je Koko Gof na konferenciji posle meča trećeg kola sa Osakom.

Ona je baš posle tog meča još jednom srela Federera, čak i pre nego svoje roditelje.

- Rodžer je bio treća osoba koju sam srela posle tog meča. Čak nisam stigla da vidim ni roditelje. Prvo sam videla Rodžera i Alesandra i Tonija Godsika. Rodžer mi je rekao: čestitam. Ja sam zahvalila i znate, pokušavate da ostanete mirni, ali sam u toj tišini rekla "vau" - otkriva Amerikanka koja dodaje da je Federer divna osoba, ne samo prema njoj već i prema ostalima na i van terena.

Da podsetimo, Gof je pre Osake pobeđivala Venus Vilijams u prvom kolu, a onda u drugom i Soranu Kirsteu, dok joj je rivalka u četvrtom kolu sunarodnica Sofija Kenin.

Video: Đoković juriša ka novoj tituli u Melburnu: Deklasirao je jednog i zakazao duel sa drugim Japancem!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA