≫ 

Kirjos bacio Australijance u delirijum, Hačanov "pao" u najboljem meču AO, sledeći je Nadal!

Neverovatan meč odigrali su Rus i miljenik domaće publike

  • 7
nik kirjos

foto: Tanjug/Ap

Kakav meč, strašan meč i kakav pobeda Nika Kirjosa za prolaz u osminu finala Australijan opena gde ga čeka Rafael Nadal!

Posle četiri i po sata i pet setova, super taj-brejka, nakon 2:0 za Australijanca, pa 2:2 u režiji Rusa, temperamentni Kirjos je uspeo da prevaziđe krizu i nokautira rivala za konačnih 3:2 (6:2, 7:6, 6:7, 6:7, 7:6).

 

Ljubitelji tenisa su većinski očekivali ovakav ishod, dobro su zagrejani da vide novi okršaj Nadala i Kirjosa posebno nakon novih "prozivki" koje je servirao Asutralijanac Špancu, a malo je nedostajalo da svima Hačanov pokvari planove.

nik kirjos

Kirjos leži na terenu neposredno nakon osvajanja poslednjeg poena Foto: Tanjug/Ap

Bio je "u nokdaunu" ruski teniser posle 0:2 za Kirjosa, na ivici ambica kada je spašavao dve meč lopte u trećem i u četvrtom setu!

Malo ko je tada mogao da "namiriše" dramu u koju je skliznuo meč, potom i u triler o čemu svedoči podatak da su čak četiri od pet setova rešena u taj-brejku!

Mnogi su nakon egala u setovima bili skloni da predvide poražavajući ishod po Australijanca imajući u vidu njegovu labilnu prirodu i udarac koji je dobio od Rusa u dva taj-brejka.

Međutim, demonstrirao je Australijanac staloženost i koncentraciju u najtežim momentima (tri puta servirao za ostanak u meču), uz pomoć publike održavao naboj i snagu za završni udarac, na kraju terao Hačanova na greške, i potom ga "nokautirao" rezultatom 10:8 u setu odluke.

Bio je ovo definitivno najuzbudljiviji meč koji smo gledali od starta "Ozi Opena", fantastično su se borila obojica aktera, na zadovojstvo navijača koji su, naravno, burno odreagovali na trijumfalni poen svog miljenika.

Kirjos sada ide na Nadala protiv koga je več započeo psihološki rat, i nema sumnje da će učiniti sve da destabilizuje Španca koga je dosad pobedio tri puta u sedam međusobnih duela.

nik kirjos navijači

Foto: Tanjug/Ap

nik kirjos

Foto: Tanjug/Ap

Rezultati: 

Monfis - Gulbis 3:0 (7:6, 6:4, 6:3)

Fric - Tim 1:3 (2:6, 4:6, 7:6, 4:6)

Gofan - Rubljev 1:3 (6:2, 6:7, 4:6, 6:7)

Nadal - Karenjo-Busta 3:0 (6:1, 6:2, 6:4)

Kirjos - Hačanov 3:2 (6:2, 7:6. 6:7, 6:7, 7:6)

Izner - Vavrinka 0:1 (4:6, 1:4) - predaja

Verdasko - Zverev 0:3 (2:6, 2:6, 4:6)

Medvedev - Popirin 3:0 (6:4, 6:3, 6:2)

Sve najnovije informacije sa prvog Gren slema sezone pratite u našem specijalu o Australijan openu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cox

    25. januar 2020 | 14:47

    Poslace ga Nadal u penziju laganih 3:0

  • Opa

    25. januar 2020 | 16:05

    Rafa će ovog cirkuzanta dobiti sa 20 % snage

  • Sansa

    25. januar 2020 | 15:42

    Iskreno navijam za ovog momka. Pa covek je opusten lik, neopterecen i nefanatizovan tenisom kao recimo Nadal, koji je definitivno robotizovan covek. Kada bi ovaj momak sa ovakvim potencijalom bio tako fanatizovan poput recimo Nadala, ne bi bilo tenisera kojem se gace ne bi tresle od njega, a i ovako Nadalu nije svejedno, samo on to nece priznati. Kirjos momak uziva u Australijskoj vrelini i tenisu na svoj nacin. Moze da pobedi svakoga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA