≫ 

Serena Vilijams pred najvažnijom odlukom: Penzija ili još jedan pokušaj napada na 24. Gren slem!

Posle ispadanja sa ovogodišnjeg Australijan opena, ostaje pitanje da li će tridesetosmogodišnja teniserka nastaviti dalje

  • 0

Serena Vilijams je uradila mnogo u svojoj karijeri, čak više nego za dva života, i posle poraza od Kineskinje Ksijang Vang u 3. kolu Australijan opena, svi su se zapitali šta će biti njena odluka za dalje?

Da li će se povući ili pokušati još jedan napad na 24. Gren Slem trofej čime bi se izjednačila sa Margaret Kort.

- Previše sam stara da bih igrala ovako - rekla je Serena posle poraza od Ksijang, što je bilo njeno najranije ispadanje sa AO u poslednjih 14 godina.

Serena Vilijams, Anastasija Potapova Foto: AP/Tanjug

Ne ovo nije bila najava povlačenja, već je obećala da će se vratiti na teren već sledećeg dana da radi još više da bi ostvarila cilj.

Godine pritiskaju, česte povrede odvraćaju sa terena, zna da se "prozor" njenih šansi za stizanje rekorda polako zatvara, ali njen trener Patrik Muratoglu tvrdi da je jedino ta ambicija da stigne Margaret Kort drži u tenisu.

Serena Vilijams Foto: AP/Tanjug

Serena je realno već sve uradila i ne mora više da igra da bi išta dokazala. Ima 23 Gren slem titule, titulu Olimpijskog šampiona, ali ta magična brojka 24 je ipak mali "crv" u njenoj glavi. Naravno, to neće biti lako, jer trenutno vodeće teniserke poput Naomi Osake, Simone Halep, Bjanke Andresku igraju veoma dobro i osvajaju turnire.

Ispred Vilijamsove je verovatno još ova godina, gde će posle Australije nastupiti za reprezentaciju u Fed Kupu, a zatim je čeka Rolan Garos i Vimbldon, a zatim i Olimpijske igre u Tokiju. Na ovom nivou njene karijere svaki meč se računa.

Video: Već imamo najvreliju teniserku na AO: Ruskinja obara s nogu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA