≫ 

Nadal se osvetio Kirjosu u brutalnoj borbi: Nik igrao za Brajanta, lomio reket, bacao se na beton...

Australijanac je svoju šansu propustio u tajbrejku 3. i 4. seta

  • 20

Rafael Nadal je pobedio Nika Kirjosa sa 3:1 u 4. kolu Australijan opena i prošao je dosad najveći test u Melburnu. Španac je slavio sa 6:3, 3:6, 7:6(6), 7:6(4) i tako je obezbedio plasman u četvrtfinale, gde ga čeka Dominik Tim i novi derbi.

Australian Open, AO, kostur četvrtfinala

Ilustracija: Nikola Jovanović

Meč je počeo sjajnim gestom Kirjosa u čast Kobija Brajanta. Izašao je na teren u njegovom dresu, sa suzama u očima i konačno zaslužio pohvale celog sveta.

Ali, tokom meča je imao svoje nove "ludorije" poput prozivanja sudija, lomljenja reketa i izliva besa. Sa druge strane imao je hladnokrvnog Nadala, koji je bio maksimalno koncentrisan i fokusiran samo na jedan cilj - pobedu i osvetu za prozivanje Kirjosa, koji ga je imitirao u ranijoj fazi turnira tokom meča sa Žilom Simonom, kada je simulirao Nadalovo "izvlačenje gaća" pred servis.

Rafael Nadal, Nik Kirjos, Australijan Open 2020, Kobi Brajant

Rafael Nadal i Nik Kirjos; Foto: AP/Tanjug

Nadal je sigurnije započeo meč, došao je do ranog brejka posle velike borbe u 4. gemu i to vođstvo je sigurnim servisima sačuvao do kraja prvog seta.

Napao je Španac servis Kirjosa i u drugom, ali je Australijanac uspeo da se izvuče iz nezgodne situacije i da posle tri brejk lopte za Nadala dođe do gema. Ubrzo je on napravio brejk, kojim je došao do vođstva, a zatim je sigurnim servisima sačuvao prednost.

Nik Kirjos

Nik Kirjos slavi; Foto: AP/Tanjug

Treći set bio je posebno dramatičan. Kirjos se suočavao sa brejk loptom u 8. gemu, ali je uspeo da se izvuče i da obezbedi tajbrejk. Videlo se da je Nadal sigurniji na svoj servis, a tako je krenulo i u tajbrejku. Rani mini brejk doneo mu je psihološku prednost.

Ipak, Kirjos se nije predavao, pa je u završnici uspeo da vrati mini brejk i poravna na 5:5. Ali, kada je trebalo dobrim servisom da dođe do set lopte, Nadal je napravio novi mini brejk i on je imao set loptu. Nije iskoristio šansu na svoj servis, jer je napravio duplu grešku, ali je zatim napravio novi mini brejk, a potom je Kirjos zakucao forhend u mrežu i poklonio Rafi treći set.

Kirjos je u tajbrejku očigledno psihički bio ispod Nadala, a bes je iskalio i na reketu koji je slomio.

Rafael Nadal, Nik Kirjos, Australijan open 2020

Nik Kirjos; Foto: AP/Tanjug

Nik se nije brzo oporavio od gubitka seta u tajbrejku, pa je Nadal rano napravio brejk i to bez izgubljenog poena u 3. gemu četvrtog seta. Zatim je prilično sigurno čuvao prednost do same završnice. Kirjos je uspevao da ga prati do rezultata 5:4, ali nije uspeo da napravi brejk.

Radio je Kirjos sve što je mogao da se vrati u meč, čak se i bacao po betonu da uhvati neke teške loptice.

Rafael Nadal, Nik Kirjos, Australijan open 2020

Kirjos se baca na beton; Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal, Nik Kirjos, Australijan open 2020

Prizemljenje nije bilo bezbolno; Foto: Tanjug/AP

A onda je Rafi zadrhtala ruka pri servisima za pobedu. Kirjos je to iskoristio i došao do brejka.

Ubrzo je Nadal došao do nove šanse, imao je dve brejk lopte, ali se Kirjos vratio iz mrtvih i osigurao tajbrejk.

Nadal je došao do mini brejka na startu, ali je Kirjos odmah uzvratio. Zatim su imali nekoliko razmena gde su čuvali servi, a onda je Nadal ponovo oteo servis Kirjosu i došao do 5:4 i dva servisa. Ubrzo je došao do set lopte, koju je iskoristio.

 

Pogledajte i najbolje poteze meča i skraćeni snimak:

Video: Novak progovorio o čuvenoj velikoj trojci i njihovom rivalstvu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    27. januar 2020 | 13:07

    Не волим Надала, aли ми је много драго што је избацио овог кловна!!

  • ma

    27. januar 2020 | 13:07

    SUPER IZGUBIO JE !!! BRAVO NADAL

  • Zoja

    27. januar 2020 | 13:53

    Bilo je očekivano. Još je on zelen za prekaljenog Rafu. A kad u glavi bude raščistio neke stvari, biće bolji i crnjeniji sportista. Ne gradi se karijera pokušajima ismejavanja velikana tenisa, ljudi koji ispisuju istoriju tenisa zlatnim slovima. Od njih se uči, a on, bitanga, ih ismejava. To se kažnjava, baš ovako kako je Rafa uradio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA