≫ 

Istorijski dan u Melburnu: Prva Estonka u četvrtfinalu Austalijan opena!

Anet Kontavejt zabeležila trijumf karijere

  • 0
Anet Kontavejt Foto: Tanjug/AP

Prvi put u istoriji tenisa Estonija će imati predstavnicu u četvrtfinalu Austalijan opena. Biće to Anet Kontavejt koja je bila bolja od mlade Poljakinje Ide Svjatek u tri seta - 6:7, 7:5, 7:5.

Ovo je za 25-godišnju teniserku iz Vimsija u Estoniji najveći uspeh u karijeri na grend slemovima, pošto joj je prethodno plafon bilo treće ili četvrto kolo na velikim turnirima.

Protivnica Estonki u narenoj rundi biće Rumunka Simona Halep koja je opravdala ulogu favorita protiv Belgijanke Mertens trijumfom u dva seta - 6:4, 6:4.

Drugi četvrtfinalni par činiće Garbinje Murguruza i Anastasija Pavljučenkova koje su takođe trijumfovale u svojim mečevima.

Špankinja je rutinski preslišala Belgijanku Kiki Bertens u dva seta - 6:3, 6:3, dok je prava drama viđena u okršaju Ruskinje i nekadašnje pobednice Australijan opena Anđelike Kerber.

Nemica je dobila prvi set u taj brejku sa 7:6 (5), Pavljučenkova joj uzvratila na isti način u drugom i slavila sa 7:6 (4), da bi je u trećem poptuno isprašila sa 6:2 i obezbedila prolaz u četvrtfinale.

ŽENE - REZULTATI 1/8 FINALA

Mertens - Halep 4:6, 4:6

Kontavejt - Svjatek 6:7, 7:5, 7:5

Murguruza - Bertens 6:3, 6:3

Kerber - Pavljučenkova 7:6, 6:7, 2:6

Video: Novak o povlačenju šampionke: Veliki šampion i moja prijateljica!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA