Kada će mladi teniseri ugroziti velikane? Evo zašto su Đoković, Federer i Nadal moćniji, iako stare!

Legende tenisa govorile su o mladim nadama i njihovoj budućnosti

  • 3

Uz Bjanku Adresku, Naomi Osaku i Koko Guf, čini se da je budućnost ženskog tenisa u dobrim rukama, piše „Eurosport“. Ali, kada će mlade zvezde u muškoj konkurenciji da preuzmu primat?

Stefanos Cicipas je eliminisan iz ovogodišnjeg Australijan Opena u trećem kolu, od strane Miloša Raonića, i neće uspeti da ponovi uspeh iz prošle godine kada je eliminisao Rodžera Federera, a potom stigao do polufinala. Sa druge strane, isto je i sa Danilom Medvedevom, koga je eliminisao Sten Vavrinka u 4. kolu, iako se za Rusa verovalo da bi mogao da stigne do svog drugog finala Grend slema.

Međutim, Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer, koji kombinovano imaju preko 100 godina, i dalje su najveći favoriti za osvajanje titule i nastavljaju svoju dominaciju na Grend slem turnirima.

Novak Đoković, Rodžer Federer Novak Đoković i Rodžer Federer; Foto: Tanjug/AP

- Mislim da se smena generacije odigrala u ženskom tenisu. Bilo da se radi o Koko Guf, Bjanki Andresku, Naomi Osaki ili bilo kojoj drugoj tinejdžerki, one su se probile i one pobeđuju. Kod muškaraca, i dalje postoji taj faktor sazrevanja. Mislim da mladi teniseri još nisu mentalno dorasli starijima. Ne fizički, već baš mentalno, još ne mogu da se nose sa pritiskom i velikim očekivanjima - kaže Boris Beker, nekadašnja velika zvezda svetskog tenisa.

Džon Mekinro, još jedna velika zvezda „belog sporta“, smatra da mladi treba da uče i prilagođavaju se u hodu.

Džon Mekinro Džon Mekinro; Foto: Wikipedia/Pruneau

- Ako pogledate Denisa Šapovalova, videćete da on ima dovoljno dobro telo, kao i njegov zemljak Feliks Ože-Alijasim. Mislim da će obojica Kanađana jednog dana osvojiti Grend slemove i obojica će biti među pet najboljih tenisera na svetu. Međutim, tehnički, oni nisu dovoljno unapredili svoju igru. Oni misle da će se to dogoditi vremenom, ali moraju imati plan B i plan C ukoliko se to ne dogodi. Ne vidim da se ova deca prilagođavaju.

- Želite da vidite kako Dominik Tim pobeđuje Nadala na šljaci, želite da vidite kako Cicipas osvaja najveće turnire, ali trenutno on izgleda preopterećeno. Medvedev je za mene igrač koji napreduje mentalno - kaže Mekinro.

Video: Nadal se osvetio Kirjosu u brutalnoj borbi: Nik igrao za Brajanta, lomio reket, bacao se na beton...

(G.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CHE

    27. januar 2020 | 19:31

    Novače,Beograd ceka sedamnaestu i zato do nedelje i novog pehara- pun gas!Jel to jasno???!!!

  • ate

    27. januar 2020 | 16:25

    Ugrozice ih kad se trojka penzionise!

  • Djoker

    27. januar 2020 | 16:04

    U tenisu igra glava. Mladi dobiju ovu trojku i odmah izgore,emotivno se isprazne. Potreban im je kontinuitet,a to ce biti kad ova trojka pocne fizički slabiti ( onda je i logično očekivati njihovu smjenu).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA