≫ 

Federer ukrotio 7 meč lopti za polufinale: Preživeo je i lekciju srpske lepotice, sad čeka Novaka!

Kakav meč u Melburnu!

  • 15

Tenis Sandgren i Rodžer Federer odigrali su spektakularan meč četvrtfinala Australijan Opena!

Švajcarac je bio čak sedam puta na pragu poraza, ali je meč lopte ispustio 100. igrač sveta, koji je mogao da dođe do podviga karijere. Umesto toga, videli smo jedan od najvećih preokreta u režiji legendarnog Rodžera, koji će sada sačekati boljeg iz meča Novak Đoković - Miloš Raonić.

Federer je trijumfovao sa 3:6, 6:2, 6:2, 6:7 (8:10), 3:6, i to posle tri i po sata iscrpljujuće borbe.

Tok meča

Posle ubedljivo dobijenog prvog seta, Rodžer se suočio sa vrhunskom partijom 100. igrača sveta, a u trećem setu je Sandgren poveo sa 3:0, posle čega je Švajcarac uzeo lekarski tajm-aut, a usput se posvađao i sa našom Marijanom Veljović, koja je bila u ulozi glavnog sudije. Ona ga je prevaspitala zbog rafala psovki, pa je Rodžer dobio upozorenje da se to ne toleriše.

Prethodno, pri 2:0 za Sandgrena, Rodžer je propustio tri brejk lopte, pa mu je predstojao težak zadatak da dođe do preokreta.

Poslednji gem drugog seta pretvorio se u paklen maraton, Federer je poveo sa 40:30, a onda je Sandgren preuzeo kontrolu i propustio čak pet brejk-set lopti! Opak, šesti pokušaj bio mu je taličan, pa je došao na set do podviga karijere.

U četvrtom setu, igralo se prilično samouvereno u prvih pet gemova pri servisu, čak je i Federer delovao svežije nego u prethodnom periodu igre, kada se u mnogo momenata borio da dođe do daha.

Rodžer Federer, Marijana Veljović Foto: Tanjug/AP

Federeru je čak uspelo da ukroti tri brejk meč lopte, a onda je i sam došao do prilike za oduzimanje servisa pri 5:5! Delovalo je da se ljulja samopouzdanje Amerikancu, ali je prebrodio krizu i ponovo poveo.

To je bilo dovoljno zapravo samo da se uđe u taj-brejk, pa je napetost dostigla vrhunac, ovde je Sandgren propustio još četiri meč lopti! Za propuštene prilike, Sandgren je kažnjen jer je Rodžer potom došao do dve set lopte, drugu je iskoristio za ulazak u peti set!

Inače, u završnici četvrtog seta zabeležen je i veliki incident, kad je devojčica koja skuplja lopte trčala tik uz Sandgrena i udarila ga u koleno. Uplašio se Amerikanac povrede, ali je posle kraćeg istezanja nastavio borbu za polufinale.

Peti set počeo je prilično napeto, umor je stigao Sandgrena, borio se i protiv problema sa kolenom, ali je uspevao da ukroti dve brejk šanse Rodžera u 2. gemu. Posle skoro svakog poena, bilo je očigledno da Sandgren hramlje nazad do osnovne linije.

Zato je svoj trenutak Rodžer sačekao u šestom gemu, brejkom je poveo sa 4:2 i opasno se približio pobedi, koju je na kraju i ostvario.

Pobednik meča sastaje se sa boljim iz duela Miloš Raonić - Novak Đoković (počinje posle 9.00).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cc

    28. januar 2020 | 08:50

    Svaka cast Federeru niko na svetu ne bi mogao u 39 godina ovako da igra bravo bravo.👏

  • Gm

    28. januar 2020 | 08:52

    Bolje bi bilo po tebe da si izgubio folirantu. Novak ce te razbiti!

  • Nexx

    28. januar 2020 | 08:13

    Amer je sam kriv. Kod mec lopti,umesto da napadne muski,on ceka da protivnik napravi gresku...a s druge strane mreze stari lisac...pa ne moze tako

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA