≫ 

Moćni Novak održao Raoniću čas tenisa i pored problema sa okom: Đoković sa Federerom zakazao klasik

Đoković je nastavio tradiciju nepobedivosti protiv Kanađanina

  • 41

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković pobedio je Kanađanina Miloša Raonića u četvrtfinalu Australijan opena sa 3:0 i plasirao se u polufinale gde ga očekuje Rodžer Federer, koji je prethodno slavio u duelu sa Sandgrenom. 

Novak je diktirao tempo od početka do kraja, strpljivo stvarao brejk šanse i čekao priliku da oduzme servis rivalu. Na kraju, uspeva da upiše i desetu pobedu iz isto toliko susreta sa kanadskim teniserom i nastavi trijumfalni niz.

Sam početak susreta obeležio je srpski teniser koji je na zagrevanje izašao sa duksom na kojem su inicijali Kobija Brajanta, kao i brojevi 8 i 24 koje je slavni košarkaš nosio. Na ovaj način Novak je podsetio na nesreću sportiste koja je potresla svet i još jednom pokazao koliko mu je Brajant značio.

Od samog starta, Novak je bio perfektan i osvajao gemove bez izgubljenog poena. Sa druges strane, Raonić se "mučio" i grčevito branio svoj servis, kao i Đokovićeve brejk lopte, koje su se nizale iz gema u gem kada je Kanađanin servirao i koje Srbin nije uspevao da materijalizuje.

Tako je bilo sve do 5:4 za Novaka. Tada je Raonić servira, a baš kao i u većem delu meča, Novak je uspeo da se izbori za tri brejk lopte, ali za razliku od prethodnih, sada, u najbitnijem momentu dolazi do brejka vrednog osvojenog seta.

U nastavku, Novak je po "receptu" iz prvog seta napao protivnika i stvarao šanse za brejk, Pri rezultatu od 2:1, Đoković je uspeo i "oduzeo" servis Raoniću za 3:1. Ipak, presudan momenat seta dogodio se na 4:1. Tada je jedan od najtežih i najdužih gemova meča odigrao jeNovak. Raonić je, i pored toga što je gubio 40:15, uspeo da veže tri poena i dobro zapreti srpskom teniseru, koji nekako uspeva da uzvrati i osovji gem za 5:1.

Bez većih problema uspeva da slomi otpor rivala i dođe na set od pobede.

Kada je reč o 3. setu, on je počeo prilično ujednačeno i "tvrdo". Obojica tenisera osvajala su poene na svoj servis, bez mnogo prilika za brejk. Vidna je bila sigurna igra Đokovića koji je malo po malo "lomio" rivala.

Kod rezultata 4:4 meč je na nekoliko minuta prekinut jer je Novak imao problema sa sočivima, ali ih je Đoković zamenio i normalno nastavio sa igrom. Posebno je zanimljivo bilo pri rezultatu 5:5. Imao je Đoković 4 prilike za brejk u 2. najdužem gemu susreta. Ipak, Kanađanin je strašnim servisima, zahvaljujući kojima je došao do 18 asova, upisao novi poen.

Tako je bilo sve do 6.6, ušlo se u taj-brejk u kojem je slavio Novak.

Da podsetimo, sledeći meč Novak igra u polufinalu sa Rodžerom Federerom.

Sve najnovije informacije sa prvog Gren slema sezone pratite u našem specijalu o Australijan openu

Video: Novak Đoković izveo nemoguć trik sa reketom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brane

    28. januar 2020 | 10:33

    Raonic je smesan igrac,sem servisa nista nema,tipican drvoseca,kretanje mu je smesno

  • Mirko-Banjica

    28. januar 2020 | 11:38

    Burka i sarmota zasto mi placamo RTS 1 Sport Klubi ostale kanale a me prenose Novaka Djokovica.

  • 88

    28. januar 2020 | 11:10

    U njihovim susretima,a bilo ih je devet do sad,Raonic je uzeo samo dva seta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA