≫ 

Federer čeka Novaka, a želi Raonića: Nisam zaslužio pobedu, ne zovem lekare da ne vide moju slabost!

Federer opisao koliko mu je teško bilo

  • 3

Neverovatan meč odigrao je Rodžer Federer u četvrtfinalu Australijan opena protiv Tenisa Sandgrena, koji je imao čak 7 meč lopti, koje nije iskoristio. Tako je Federer obezbedio polufinale u kojem čeka pobednika duela Đoković - Raonić.

Posle meča Rodžer je sportski priznao da je imao sreće i da nije zaslužio pobedu.

- Nekada morate da budete srećni, ovih 7 meč lopti nisam imao pod kontrolom, tako je izgledalo iz moje perspektive, nadao sam se da neće da pogodi viner u tim meč loptama, pokušavao sam da ostanem u poenu, nisam razmišljao o drugim stvarima i nekako sam dogurao do petog seta. Nisam zaslužio ovu pobedu, ali ovde sam i srećan sam - rekao je Federer.

Džim Kurijer je pitao Rodžera sa čime se sve borio, pošto je morao da traži medicinski tajmaut, što on retko radi.

- Verovatno sa mnogo tenisa u mom životu, nekada je jako čudno, stegao sam se, imao sam problem u defanzivi, izbegavao sam da zovem medicinski tajmaut, ne volim to jer tako pokazujem slabost, ja to ne volim, zato sam otišao u svlačionicu da ne vide. Nije bilo toliko loše, na kraju srećan sam - konstatovao je Federer.

- Ne postaje ništa lakše u žrebu, imam dan odmora, i dan posle, igraćemo uveče, ne znate šta može da bude posle dva dana, kada se tako izvučete, sasvim su druga očekivanja kada shvatite da ste mogli i mnogo ranije da ispadnete, srećan sam što sam ovde i nadam se da ću izvući najbolje od toga - poručio je Rodžer.

Rodžer Federer, Australian Open Tennis 7 meč lopti spasio je Rodžer Federer protiv Tenisa Sandgrena; Foto: Tanjug/AP

Na kraju je upitan koga priželjkuje iz duela Novaka i Raonića, a može se zaključiti po odgovoru da mu je draže da to bude Miloš.

- Sjajno je videti Miloša da igra opet tako dobro, sjajan posao je odradio do sada, mnogo me je bolelo kada me je dobio na Vimbldonu, a sada ja koji sam povređen želim da mu bude dobro. Dobro je što je pokazao da pripada samom vrhu, a ne da bude 50. ili ne znam koji teniser sveta sada. Novak je veliki šampion, naročito u Australiji, obožava ovde da igra, imao je ovde epske mečeve. Biće sjajan meč, ko god da pobedi, nadam se da ću se bolje osećati, jer onda ispadam - rekao je Federer.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA