≫ 

Raonić prostački psovao zbog Novakovog tajm-auta: Optužio ga je da krši pravila i nije bio u pravu!

Ljut je bio kanadski teniser zbog pauze

  • 18

Novak Đoković razbesneo je Miloša Raonića u 3. setu četvrtfinala Australijan Opena, kada je tražio lekarski tajm-aut zbog problema sa kontaktnim sočivima.

Očigledno nešto nije bilo u redu sa sočivima koja Novak koristi, pa je u jednom momentu, pri rezultatu 4:4 zatražio pomoć i nova sočiva, po koja je odjurio dečak koji skuplja loptice.

U jednom momentu je i Marjan Vajda napustio svoje mesto u boksu, verovatno da doda dečaku šta je potrebno.

Miloš Raonić Foto: Tanjug/AP

Miloš Raonić se tada iznervirao, počeo je da protestuje, smatrajući da Novak mora da sačeka do kraja seta. Pitao se i Džon Mekinro da li je ovo dozvoljeno.

- Da li sme ovo da uradi? Zar ne može da sačeka kraj seta? Ovo je sr***e, ali OK - ljutito je govorio sudiji Raonić, ali nije bio u pravu.

Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Zvanična pravila govore da je Đoković imao pravo da ovo učini i da nije morao da čeka kraj trećeg seta.

- Ako igrač nosi kontaktna sočiva ili naočari tokom meča, ona se smatraju neophodnom opremom za meč, pa igrač ima pravo na korekcije u razumnom vremenskom roku - navodi se u pravilima.

Raonić je zapravo mogao da bude ljut samo zato što gubi, izgleda da je zapravo to i bilo problem. Novak nije imao bilo kakvu potrebu da "secka" meč, bio je u naletu i vođstvu sa dva seta prednosti, Raonić je imao zapravo sreće što se pauzom na kratko odložio njegov poraz...

Ipak, Novak mu je uputio na kraju izvinjenje i pokazao veličinu.

- Želim da se izvinim Milošu opet, ovo definitivno nije nešto što se viđa često, da igrač ovako izađe sa terena. Nije to bila namera, niti taktika, to je prosto bilo nešto što sam morao da uradim. U tih nekoliko gemova stvarno nisam mogao mnogo toga da vidim.

Video: Novak se slomio i zaplakao na terenu zbog Kobija Brajanta

Video: Naša Marijana prevaspitala Federera: Izribala ga je za psovke, uzeo je tajm-aut posle ovoga!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA