≫ 

Jubilarni 50. klasik Đokovića i Federera: Novak juri novi rekord protiv "ranjenog" Rodžera

Srpski teniser ima dobre šanse da po 8. put osvoji Australijan open

  • 14
Novak Đoković, Rodžer Federer

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Tanjug/AP

Najbolji srpski teniser Novak Ðoković pobedio je Kanađanina Miloša Raonića u četvrtfinalu Australijan opena sa 3:0 i plasirao se u polufinale gde ga očekuje Rodžer Federer, koji je prethodno slavio u duelu sa Sandgrenom i s kojim će po 50. put u karijeri "ukrstiti rekete".

U "teniskom klasiku" dvojice tenisera važi nepisano pravilo da favorita nema. Ipak, blaga prednost daje se Srbinu, naročito zbog dominantne i sigurne igre koju pokazuje od početka prvog Gren slema sezone.

Novak Đoković

Foto: Tanjug/AP

Brojke na strani Novaka

 

Novak je podizao pehar u Melburnu u 7 navrata, po čemu je svojevrsni rekorder, a ove godine brani titulu iz 2019. Činjenica je, Novaku Australija, i te kako prija.

Sa druge strane, Federer, koji u duelima sa Novakom ima negativan skor od 23 pobede i 26 poraza, se muči tokom većeg dela turnira. Tako je jedva "izvukao živu glavu" protiv Džona Milmana, da bi do polufinala došao preko Amerikanca Tenisa Sandgrena protiv kojeg je morao da spašava čak 7 meč lopti. Naravno, oba duela dobio je posle višečasovne borbe sa 3:2.

Video: Novak se slomio i zaplakao na terenu zbog Kobija Brajanta: Moj mentor, moj prijatelj

Povreda Federera umanjuje šanse Švajcarca

 

O šansama legendarnog Švajcarca protiv Novaka se ne može sa sigurnošću govoriti, naročito, posle povrede sa kojom se takođe borio u duelu sa Sandgrenom.

Shvatio sam da sam zabrinut nakon medicinskog tajmauta i video kako stoje stvari, nadate se da će vam pomoći, ali nije bilo tako. Tek kada sam osvojio četvrti set pomislio sam da stvari mogu da se preokrenu i da mogu da pobedim.

Video: Naša Marijana prevaspitala Federera: Izribala ga je za psovke, uzeo je tajm-aut posle ovoga!

- Nadam se da ću se oporaviti, ne bih to nazvao povredom, to je samo bol koji treba da prevaziđete, to je problem, imam 18 sati, zatim ekstra slobodan dan, tu su i adrenalin i druge stvari, imam dve dobre noći sna, doktore i fizioterapeute, nadam se da ću naći snage da se oporavim, videćemo večeras i sutra kako će biti - rekao je Federer, koji je otkrio da problem postoji već neko vreme, ali nije bio izražen do sada.

- Igram s tim problemom već neko vreme, ali i dalje igram dobro. Osećao sam se dobro, ali onda se stvari promenile, u drugom setu sam počeo da osećam problem - rekao je Federer, koji je dodao da nikada nije gubio nadu da neće pobediti, čak i kada se 7 puta suočavao sa meč loptama.

I pored toga, u slučaju da mu dan odmora bude dovoljan za kompletan oporavak navijači mogu da očekuju novi maratonski duel.

Rodžer Federer, Tenis Sandgren

Foto: Tanjug/AP

Australija prija Srbinu

 

Dvojica tenisera su se do sada sastajala u 4 navrata na Australijan openu, a Novak je sa skorom 3:1 u prednosti i kada je reč o ovom segmentu. Novak igra sigurno, ne dozvoljava protivnicima da dođu do brejka, a "tajno oružje" bi mogao da bude i servis koji novaka odlično služi od kada je u njegovom timu, pored Marijana Vajde, i Goran Ivanišević.

To je nešto na čemu sam radio tokom pauze posle završetka sezone, to je bio jedan od prioriteta na treninzima, da dobijem prednost u dobijanju lakih poena, posebno na prvi servis. Mislim da se to isplaćuje, i na ATP kupu i ovde u prva dva kola - rekao je Đoković posle meča sa Nišiokom.

Da podsetimo, Federer i Novak igraju polufinalnu duel u četvrtak, najverovatnije oko 9.30 po našem vremenu.

Novak Đoković Miloš Raonić Australijan open 2020

Foto: Tanjug/AP

Video: Moćni Novak održao Raoniću čas tenisa i pored problema sa okom: Ovo su najbolji momenti sa meča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S.z

    28. januar 2020 | 14:53

    "Ubicete Nole ko zeca". Direktno te salje u penziju ali svaka cast sto si u ovim godinama i dosao do polufinala.

  • Mlatko Radic

    28. januar 2020 | 15:03

    Ma i da Novace jos 25 puta pobedis zaredom Federera bices fasista u ocima nasih dobrih komsija.Oni priznaju da si veliki teniser i sampion.Jedan od najvecih svih vremena.Medjutim to ih ne nervira vec cinjenica da sebe smatras Srbinom.E to ne mogu da ti oproste.Sve moze ali to ne.Zato su i poludeli jer su pevao Mars na Drinu.

  • Knez

    28. januar 2020 | 17:20

    Pa gde si oni teniseri sto rekose da su sustigli veliku trojku. Tek kada odu sva trojica u penziju pojavice se neko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA