≫ 

Vilander veruje da Federer može da savlada Novaka: Potrebno je samo da se dobro kreće, ima šanse...

Bivši broj 1 svetskog tenisa očekuje žestoku borbu Srbina i Švajcarca

  • 22
Mats Vilander Foto: Marko Jovanović

Novak i Rodžer, "večno rivalstvo" dvojice teniskih velikana biće nastavljeno i na aktuelnom Australijan openu, 14 godina od njihovog prvog međusobnog duela u Monte Karlu. 

Od tada, 49 mečeva odigrali su Srbin i Švajcarac, uz 26 pobeda Noleta i tri manje Federera, mnogi od njih ušli su u teniske almanahe, definisali obojicu kao najveće svih vremena, uz neizbežnog Rafu Nadala.

I danas, kada su obojica u ozbiljnim igračkim godinama, pre svega Federer, uspeli su da se održe na vrhu, iznad svih i zakažu još jedan meč koji će se, verujemo, pamtiti i prepričavati.

Ulog je veliki - finale Melburna! 

Novaku se daje blaga uloga favorita, ako ni zbog čega drugog ono zbog trijumfalnog šampionskog niza u Melburnu, te pozicije na ATP listi, ali i forme koja je, čini se, trenutno bolja nego kod Rodžera.

Ipak, na terenu sve to "pada u vodu", a šanse su, prema rečima Matsa Vilandera, "fifti-fifti".

- On želi da se nađe ovde i sledeće godine, ali ako želi da bude tu ponovo, neće smeti mnogo da rizukuje. Ako se bude dobro kretao i igrao dobro, ima šanse da pobedi Novaka -  rekao je Mats o predstojećem duelu.

Sve najnovije informacije sa prvog Gren slema sezone pratite u našem specijalu o Australijan openu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Brana

    28. januar 2020 | 18:34

    Moze ovaj da se folira koliko hoce i da šatro ceni Novaja ali se vidi da gori u zelji da ga neko pobedi a imao bi vlažne snove kada bi to bio Federer!Cuj,u poznim godinama su?Razlika je samo 6 godina!!!Pa kad Federer prestane da igra Novak ako bude hteo da igra do njegovih godina imace jos 24 puta mogućnost da osvoji GS!Ovaj metilj je toga svestan i tacno ce d'umre zbog toga!Novak je u odlicnoj formi dok je Federer vidno umoran i usporen tako da nema nikakve sanse protiv Novaka.Kako je on drao Novaka kada je bio na vrhuncu karijere a Novak klinac na pocetku,tako se sada vraca kada je Novak na vrhuncu a Federer pred penzijom.Neuporedivo teze je bilo Novaku da osvaja trofeje pored Nadala,Federera,Mareja i Vavrinke nego Federeru koji nije imao valjanog protivnika punu deceniju u kojoj je osvajao sve trofeje i ujedno skoro sve što je osvojio jer su posle dosli Rafa i Novak koii su ga satrli.Federerovi protivnici su bili penzosi Sampras,Agasi i Lendl koji su za ovu trojku apsolitno ne bitni po kvalitetu igre a Novak je najvise puta pobedjivao sve ove svemirske tenisere,nema sumnje ko je najbolji ikada.

  • Delija

    28. januar 2020 | 18:28

    Nema sanse, razbice ga Djoksa 3:0 kao od sale

  • Zoki CH

    28. januar 2020 | 18:40

    Mene bi začudilo da veruje u Djokovića, ovako, ništa novo od njega😉

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA