≫ 

Pitanje svih pitanja pred sudar titana na AO: Da li je ovo poslednji meč Đokovića i Federera?

Za dva dana, u polufinalu Australijan opena, možda i poslednja bitka senzacionalnih šampiona

  • 9

Rodžer Federer i Novak Đoković, 50. put, a pitanje koje se sve glasnije postavlja pred novi sudar teniskih gromada - da li je ovo poslednji put da igraju jedan protiv drugog?

Za dva dana u Melburnu (09:30) možda će se pisati istorija, srećnici koji su došli do karata za polufinale između Srbina i Švajcarca u rukama moguće da imaju "zlata" vredno parče hartije, jer lako može da se desi da su prisustvovali poslednjem sudaru dve ikone sporta.

Nekoliko je razloga zbog čega bi baš predstojeći meč mogao da bude poslednji međusobni Novaka i Rodžera.

Dok za Đokovića sa velikom sigurnošću možemo da kažemo da mu predstoje još tri-četiri godine vrhunskog tenisa, Rodžer nije u situaciji da gleda toliko napred zbog godina i "zamora materijala" koji je prisutan.

Rodžer Federer Koliko još može Rodžer da bude na vrhunskom nivou? Foto: Tanjug/AP

I pored toga što će u avgustu napuniti 39 godina, Federer odbija da se preda, ne prestaje da oduševljava, konstantno pobija sve prognoze koje su ga slale u penziju još pre nekoliko godina.

Fenomen je, ali...

...godine stižu, sa godinama i povrede koje mogu ubrzati Rodžerov odlazak sa scene i njegovu težnje da još traje. One su ga, istina, zaobilazile tokom karijere, ali su ga sačekale na aktulenom Australijen openu. Požalio se Švajcarac u više navrata na bolove u leđima tokom četvrtfinala sa Sandgrenom, zvao medicinski tajm-aut, jedva i završio meč uz veliku dramu i spašenih sedam meč lopti, pokazavši još jednom kakav je šampion.

PRODUŽIO KARIJERU SAMOŽ DA NOVAKU OTEŽA DA GA STIGNE u GREND SLEM TITULAMA

Na redu je novi meč sa Noletom i nova prilika da u direktnom sudaru spreči Srbina da mu se približi po broju Grend Slem titula - što mu je i osnovni motiv što ovoliko dugo igra.

Federer će u četvrtak ujutru igrati 50. jubilarni meč protiv Novaka Đokovića, i to u borbi za finale, u pobedama je zasad 26:23 za našeg igrača, koji bi mogao da profitira na tome da je Švajcarac rovit završio meč sa Sundgrenom.

- Shvatio sam da sam zabrinut nakon medicinskog tajmauta i video kako stoje stvari, nadate se da će vam pomoći, ali nije bilo tako. Tek kada sam osvojio četvrti set pomislio sam da stvari mogu da se preokrenu i da mogu da pobedm - rekao je posle meča Rodžer.

Rodžer Federer, Tenis Sandgren Foto: Tanjug/AP

Izrazio je nadu da će biti fit za Novaka, a nema sumnje da će se njegov fizio tim maksimalno angažovati ne bi li ga vratio u najbolje stanje za meč.

- Nadam se da ću se oporaviti, ne bih to nazvao povredom, to je samo bol koji treba da prevaziđete, to je problem, imam 18 sati, zatim ekstra slobodan dan, tu su i adrenalin i druge stvari, imam dve dobre noći sna, doktore i fizioterapeute, nadam se da ću naći snage da se oporavim, videćemo večeras i sutra kako će biti - rekao je Federer, koji je otkrio da problem postoji već neko vreme, ali nije bio izražen do sada.

- Igram s tim problemom već neko vreme, ali i dalje igram dobro. Osećao sam se dobro, ali onda se stvari promenile, u drugom setu sam počeo da osećam problem - rekao je Federer, koji je dodao da nikada nije gubio nadu da neće pobediti, čak i kada se 7 puta suočavao sa meč loptama.

Elem, upravo je problem sa konstantnim bolom koji već neko vreme oseća Švajcarac povod da se postavi pitanje iz naslova: Koliko još može Rodžer? Da li igra poslednji AO i  poslednju sezonu u karijeri? Da li mu eventualni neuspeh u Melburnu može ubrzati odluku o povlačenju? Koliko je njegovo telo spremno da trpi najveće napore protiv fizički spremnijih i mlađih igrača? 

Sve najnovije informacije sa prvog Gren slema sezone pratite u našem specijalu o Australijan openu.

Video: Ovaj Novakov poen podigao je publiku na noge u meču protiv Japanca Ita

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRagutin

    29. januar 2020 | 05:11

    Dokle god moćni Federer može da pobeduje i da bude medju prvih 5 na svetu, on će igrati! Zar ne bi svako da je na njegovom mestu to uradio...?

  • DARKO 100%

    28. januar 2020 | 23:03

    Ko im brani da igraju i dalje,ustupicu im ja moju livadu pa moji seljani da se osecaju ko gospoda sa wimbldona😉Sampioni mogu kako hoce ,oni su ostvarili svoj san,vise treba da se brinu oni koji ih nasledjuju, nije lako biti sampion sa toliko titula uzastopnih i biti numeo1 u svetu

  • Гаврило Принцип

    29. januar 2020 | 02:32

    Ајмо Ноле 27:23.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA