≫ 

Đokoviću otvoren put za teniski presto: Evo šta ispadanje Nadala znači za Novaka

Ukoliko odbrani titulu, srpski teniser će ponovo biti prvi reket sveta

  • 9
Novak Đoković i Rafael Nadal Foto: AP/Tanjug

Ispadanje Rafaela Nadala sa Australijan opena u četvrtfinalu od Dominika Tima u epskom maratonu, znači da će Novak Đoković dobiti šansu da se vrati na teniski vrh već na kraju turnira u Melburnu, ukoliko osvoji svoju 8. krunu na prvom Grend slemu sezone.

Naime, Nadal će zbog ispadanja u četvrtfinalu izgubiti 840 bodova, jer je prošle sezone igrao finale, i branio je 1.200 bodova. Za učešće u četvrtfinalu dobija sa 360 bodova, tako da Nadal imati 9.395 bodova

Na Novaku je sada da odbrani titulu i ponovo preuzme teniski tron. Ukoliko osvoji titulu, Novak će narednog ponedeljka imati 9.720 bodova i bežaće nadalu za 325 bodova, tako da ćemo u nastavku sezone imati žestoku borbu za 1. mesto na ATP listi.

Novak će naredni test imati protiv Rodžera Federera, sa kojim se sastaje u polufinalu od 9.30 u četvrtak, ukoliko slavi, u finalu ga čeka pobednik duela Zverev - Tim.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorica

    29. januar 2020 | 14:48

    Zar sumnjate u pobedu naseg br.1.na svetskoj listi .Nole je jedinstven procice godine da se opet rodi takav covek, SPORTISTA.Hvala majci ,sto te je rodila takvog.💗

  • Dejan

    29. januar 2020 | 14:59

    Nole SRBENDO svih vremena.

  • Nije istina

    29. januar 2020 | 15:32

    Noletu je teze da pobedi Tima nego Nadala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA