≫ 

Novakov pehar bio prevelik za vitrinu, pa otac Srđan napravio trik: Ovakva je cela njegova karijera!

Telegraf je dočekao novi "Normanov trofej" koji stiže iz Melburna u kolekciju porodice Đoković

  • 31

Rekordni 8. pehar Novaka Đokovića sa Australijan opena, stigao je u Beograd! Njega je doneo brat Đorđe, koji je imao let iz Australije koji je trajao gotovo 24 sata, uz nekoliko presedanja.

Telegraf je ekskluzivno sačekao dolazak Novakovog trofeja u restoranu Novak, gde je upriličeno slavlje povodom 17. Grend slem titule i povratka na 1. mesto ATP liste.

Novakova porodica i njihovi najbliži prijatelji dočekali su pehar uz muziku, a posebno emotivan trenutak bio je kada je majka Dijana zapevala sa suzama u očima.

Video: Pehar u Srbiji! Đokovići slave, Dijana u suzama naručuje pesme za Novaka

Pehar je imao već rezervisano mesto u vitrinama gde se čuvaju svi trofeji iz Melburna, kojih je sada 8. Čekalo ga je spremno i Telegraf je zabeležio svečani momenat kada je ubačen u vitrinu.

Čast da to uradi imao je Novakov otac Srđan, koji je naišao na manji problem. Pehar je bio nešto veći u odnosu na one iz prethodnih godina, pa je Srđan morao da se dovija, ne bi li i on stao u vitrinu koja mu je namenjena.

Pehar sa Australian Opena Pehar je bio veći nego prethodni i nije mogao da stane u predviđenu pregradu; Foto: Nikola Tomić
Pehar sa Australian Opena Ali, Novakov otac je smislio plan kako da to ipak uradi; Foto: Nikola Tomić

Kao što je čitava Novakova karijera zavisila od teškog starta i toga kako će se porodica snaći na početku njegove karijere, gde su se roditelji našeg šampiona snalazili na sve moguće načine da sinu obezbede adekvatne uslove da razvije talenat i dobijemo najboljeg sportistu Srbije svih vremena, tako je bilo i sada sa postavljanjem 8. pehara u vitrine.

Pehar sa Australian Opena Foto: Nikola Tomić

Na to je s osmehom podsetio i njegov otac Srđan, dok je skidao staklene pregrade između pehara, a zatim postavio trofeje jedan na drugi, kako bi ipak svi stali u predviđene vitrine.

- Tako ti je bilo u čitavoj njegovoj karijeri, parola snađi se, razumeš. Sve je bila improvizacija, bez stistema - poručio je Srđan.

Pehar sa Australian Opena Posle završenog posla, vitrina je zaključana; Foto: Nikola Tomić
Pehar sa Australian Opena Kolekcija Australijan opena je popunila vitrine, sledeće godine će morati da se pravi nova; Foto: Nikola Tomić

(Dušan Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toma

    4. februar 2020 | 15:33

    Postovani u celom svetu, Novaka Djokovic poznajem kada je imao svega 4 godine. Tada ga je na Kopaoniku trenirala cuvena sada pok. Jaca Gencic. Svako jutro u 7,45 Gencicka je dolazila u ofis Tanjug-a, gde sam bio urednik. Nole nikada nije zakasnio na trening, na pitanje Jaci,,, sta radis sa ovom klincom, kaze,, bice to, cudo od deteta,,?! Tako se i dogodilo, sve zahvaljuci uzornoj i casnoj porodici, koja se borila kao lav za njegov uspeh planetarnog. Porodici Djokovic, posebno ocu, niko nije pomogao tada,radeci na Kopaoniku, placajuci enormnu cenu zakupa kod,, Genexa,,uz,, zelenaske kamate?! Dakle,,pesma,, pukni Zoro,,je fil na tortu majke Dijane, da svoju dusu razgali peharom svoga sina najboljeg na planeti i osmi trofej. Od srca iskreno toma m.

  • Boža zemunac

    4. februar 2020 | 16:29

    Bravo Nole.Živ bio i Bog te čuvao, kako tebe tako i tvoju porodicu.

  • 534

    4. februar 2020 | 15:18

    Deveti i deseti će morati na vitrinu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA