≫ 

Tri od tri! Srpkinje dublom pobedile Sloveniju, ušle u plej-of i borbu za Svetsku grupu

Bitna pobeda u dva seta 6:4 i 6:4

  • 1
NINA STOJANOVIC Ječmenica i Stojanović (arhiva), Foto: MN Press

Teniserke Srbije savladale su i Sloveniju i upisale treću pobedu za tri dana na terenima Nacionalnog teniskog centra u Luksemburgu u okviru Evro-afričke zone Fed kupa!

Još jednom su naše igračice bile bolje u dublu po jedne pobede i poraza u singl mečevima. Olga Danilović je izgubila prvi singl dana od Kaje Juvan, da bi Nina Stojanović upisala trijumf protiv Tamare Zidanšek i tako donela Srbiji mogućnost da se bori u dublu.

Selektorka Tatjana Ječmenica izvela je Aleksandru Krunić i na teren se ubrzo vratila i Nina. Njih dve su se suprotstavile Kaji Juvan i Tamari Zidanšek i za sat i 20 minuta su bile bolje.

Presudio je peti gem prvog seta kada su naše igračice oduzele servis rivalkama, jer je drugi set bio nepredvidiv pošto se i jedan i drugi tim mučio da održi prednost servisa.

Povele su Zidanšek i Juvan rano sa 2:0, Srpkinje su uzvratile i izjednačile na 2:2, da bi u reviji brejkova koja je usledila, one osvojile odlučujući u devetom gemu za 5:4. Taj gem će se ispostaviti pretposlednjim u meču jer je srpski tim odservirao za trijumf i pobedio.

Da podsetimo, plej-of je na programu 17. i 18. aprila 2020. Srbija će se boriti protiv Slovenije (08. februar od 10 sati). Pobednik plej-ofa u aprilu obezbeđuje plasman u kvalifikacije za Svetsku grupu koje su na programu februara 2021.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA