≫ 

"Ovo će ga udariti jako, a toliko se trudio da bude voljen": Mekinro bez dlake na jeziku o Novaku

Teniska legenda je imala reč u emisiji kod Matsa Vilandera

  • 13
Novak Đoković, Džon Mekinro

Foto: AP/Tanjug

Džon Mekinro je poslednji u nizu teniskih autoriteta koji je dao svoj sud o najaktueltnijoj sportskoj temi na svetu - slučaj deportacije Novaka Đokovića iz Australije.

Mekinro je bio sagovornik Matsa Vilandera i njegove koleginice, a tema je naravno bila ona udarna - Novakova situacija i šanse da se vrati i osvaja trofeje sada kada je to gotovo nemoguće bez vakcine.

- Sećate se pre par godina kada ga nije bilo nigde. Osvojio je četiri turnira zaredom, pa godinu i po nikog nije mogao da pobedi i odjednom se vraća bolji nego ikad. Sebi je definitivno otežao situaciju što se nije vakcinisao, to je komplikovano očito. U Australiju je pokušao da ide da brani trofej, ne znam da li je mislio da može da ode tamo i da se takmiči kada su izašle neke stvari u javnost.

Pokušao je Mekinro da posloži sve kockice u komplikovanoj slagalici sa srpskim asom u danima pre odlaska u Melburn, ali i da se zamisli o Đokovićevom na daljem putu.

- I dalje pokušavam da razumem zašto se video sa novinarem ako je imao koronu, a to nije rekao novinaru. To mi je teško da poverujem. Nema sumnje da će ga sve ovo jako pogoditi, sad postoji i neizvesnost oko Rolan Garosa gde se neće igrati bez vakcine, i šta ćemo sa Vimlbdonom, pa drugim turnirima... To je jako, jako velika šteta za momka koji se toliko trudio da bude voljen. Znam da je teško biti voljen, ljudi su u životu često protiv vas, ali duboko u duši uvek želimo da smo voljeni - kaže Mekinro.

Legendarni američki tensier smatra da je Novaku posebno teško palo što ga je baš Australija proterala, jer je upravo tamo imao svoje najveće uspehe i topao prijem kod navijača.

- Kada je izgubio od Medvedeva na US Openu i išao na kalendarski grend slem, rekao je da je najveća stvar to što ceni publiku tamo. Australija je mesto gde ga najviše vole, a evo nije ni igrao, pa je ovo sve postalo potpuno smešno. Ne znam šta će biti dalje.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mi

    21. januar 2022 | 17:29

    Ni ne treba Vi da ga volite. MI GA VOLIMO ♥️

  • MILE

    21. januar 2022 | 16:40

    Radujem se, tugujem,besnim,ljutim, skace mi pritisak... tako dozivljavam Novaka, od nas Srba u svetskim razmerama Nikola Tesla i on...deset mesta pa... al pomalo mi smetalo njegovo slanje srca na sve cetri strane sveta, valjda nece vise, naucio je nesto a to je da je na njegovom mestu bio nadal ili federer, ne bi bili DEPORTOVANI.

  • DARKO 100%

    21. januar 2022 | 16:30

    U svetu biznisa i sporta nepostoji ljubav,jedina ljubav je ta koja se nosi iz porodice i jedina istinska koja vas okruzuje i da vam da snagu ,motivaciju za svoje neke vise ciljeve,sve ostalo su lazne ljubave interesnog sadrzaja,Novaka voli njegova porodica i Srbija to je dovoljno da bude jos jaci ,i istrajniji u ostvarenju svojih visih ciljeva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA