Tamara Salaški spremna za SP: Uz malo sreće do polufinala

Očekujem da se bolje snađem u kvalifikacijama i uz malo sreće dođem do polufiala, kaže naša atletičarka

  • 0

Svetsko prvenstvo u dvorani održaće se od 01. do 04.marta 2018.godine u Birmingemu. Na osnovu ostvarenih normi naša zemlja imaće četiri predstavnika: Ivanu Španović u skoku udalj, Tamaru Salaški i Maju Ćirić na 400m i Asmira Kolašinca u bacanju kugle.

Tamara Salaški normu za SP u dvorani ispunila je još prošle godine, a ove je samo potvrdila na Prvenstvu države za seniore/ke. Iako joj trke u dvorana nisu omiljene, ipak obećava borbu i svoj maksimum.

- Očekujem da se što bolje snađem u kvalifikacijama, da pokušam da prvih 200m prođem brže, a posle kako bude. Ova disciplina u dvorani je drugačija mnogo od 400m napolju , to je skroz druga disciplina.

Foto: Telegraf
Foto: Marko Todorović

- Ja se očigledno ne snalazim najbolje u dvorani, ali ću svakako dati sve od sebe, da uz malo sreće sa grupama i svojom dobrom trkom dođem do polufinala sto bi mi izuzetno značilo. Idem tamo da dam sve od sebe, a

nakon toga sledi kraći odmor i nastavak priprema za ono što nam je glavni cilj ove godine, a to je Evropsko prvenstvo u Berlinu - rekla je Tamara.

Njen najbolji rezultat u dvorani je 52.99 sekunde. Kvalifikacije na 400m na programu su II dana takmičenja – 02.marta u 13.10h, polufinale istog dana u 21.32h, po našem vremenu.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA