Organizator Serbia maratona: Sledeće godine padaju rekordi, biće to najbolja trka u Evropi! (VIDEO)

Darko Savić nije krio zadovoljstvo posle uspešne "generalne probe" za maraton koji će biti održan 3. novembra 2019. godine

  • 3

Jedan od glavnih ljudi u organizaciji Serbia maratona, Darko Savić, sijao je od zadovoljstva posle uspešno završenih trka na 5 i 10 kilometara sa ciljem u Areni. On je po završetku trke pričao sa takmičarima i od njih dobio samo pohvale na račun staze i najavljuje rekorde na maratonu naredne godine.

- Ovo su samo dve trke iz serije Serbia maratona, generalna proba za sledeću godinu, kada se bude održao maraton sa spektakularnim finišom. Pokazalo se da je Arena pun pogodak i mislim da će to biti jedna od najboljih trka, ne samo u regionu, nego i u Evropi.

Pobednik trke na 5.000 metara na "Serbia maratonu", Miloš Krstić; Foto: Marko Jovanović

- Morao sam da pitam takmičare odmah po završetku trke, jer sam i sam rekreativni učesnik trka. Pitao sam ih kakva je staza, kakva je okrepa i nisam dobio nijedan negativan odgovor.

Ove godine smo sve lepo isprobali, bilo je odlično, a sledeće godine cela Srbija će biti na ovom mestu, klubovi iz svih gradova, klubovi sa decom, rekreativni klubovi, sve dovodimo u Arenu - poručuje Savić, koji očekuje rekorde u Areni.

- Garantovano, 100 odsto padaju rekordi. Staza je odlična, očekujemo da padaju rekordi u maratonu kod nas - zaključio je Savić.

I pobednica trke na 5.000 metara, Nataša Ćulafić, poručila je da joj je ovo bila jedna od najboljih staza na kojoj je ikada trčala.

(D. Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA