≫ 

Trkači, imate godinu dana da se spremite: Otvorene prijave za Serbia marathon 2019. godine

Iako je ostalo još malo manje od godinu dana, Atletski savez Srbije je već otvorio prijave za najveću trku u regionu

  • 0

Nakon uspešno organizovanih prvih trka na 5km i 10km Serbia Marathona,  danas su zvanično otvorene prijave za 1. Serbia marathon koji će se održati 03. novembra 2019. godine.

Pored glavne maratonske trke na 42km, održaće se i trke na 5km i 10km, kao i polumaratonska trka na 21 kilometar. Svi ljubitelji trčanja, ali i oni koji žele da se po prvi put oprobaju na jednoj zvaničnoj trci, mogu izabrati odgovarajući izazov i završiti trku kao šampioni u Beogradskoj areni, gde je predviđen doček i spektakl za sve trkače i navijače.

Hiljade učesnika na trkama na 5 i 10 kilometara na Serbian Maratonu 2018. Foto: Marko Jovanović

- Trčanje je za nas odraz mogućnosti da živimo bogatije i ispunjenije u vremenu kada nas svakodnevne brige pritiskaju sa svih strana. Svaki kilometar koji pretrčimo, svaki dan u kome smo aktivni, svaka trka koju završimo jeste pobeda. Prihvatili smo na sebe cilj da izgradimo svetski trkački brend iz Srbije sa idejom da nas umesto 7.000 bude 70.000. Svako ko završi Serbia marathon, može da oseti kako je to biti šampion.

VIDEO: Ovako je izgledao prvi "Srbija maraton"

- "Svi trkači su šampioni" jeste naš poziv da uradite nešto dobro za sebe i date primer vašim najmilijma - izjavio je Veroljub Zmijanac, direktor trke i menadžer Kancelarije za vanstadionsko trčanje u Atletskom savezu Srbije.

Foto: Marko Jovanović

U okviru Serbia Marathona biće održan i Balkanski šampionat u maratonu na kojem će učestovati predstavnici 20 država članica Balkanske atletske federacije (ABAF), te će već 1. Serbia marathon, biti značajan internacionalni događaj sa pozitivnim ekonomskim uticajem na budžet grada i Srbije.

Našu organizaciju podržao je prvi čovek Svetske atletske federacije (IAAF), Lord Sebastian Kou:

- Ovde sam da podržim nešto što će se održati 3. novembra u Beogradu, a veoma je važno. U pitanju je Serbia marathon. Trčanje je pokret, a ne samo sport. Trčanje ohrabruje ljude da ostanu zdravi i budu u formi. Želim da budete na ulicama, trčite i navijate, a ako ne znate kako, posetite serbiamarathon.com”.

Podsetimo, da je na konvenciji Evropske atletike koja je održana 25. i 26. oktobra u Lozani u Švajcarskoj, 1. Serbia Marathon zvanično ušao u kalendar Evropske atletske federacije.

Broj trkača za 1. Serbia marathon je ograničen na 5000. Prvih 2500 prijavljenih imaju mogućnost da se prijave po povlašćenoj ceni. Prijavni formular i svi detalji nalaze se na sajtu www.serbiamarathon.com.

Foto: Marko Jovanović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA