≫ 

Trčala sam na Evropskom prvenstvu povređena, htela da istrpim, ali su bolovi bili sve veći: Terzić za Telegraf o povredi i povratku na stazu (VIDEO)

Amela se ambiciozna vratila na stazu posle teške povrede

  • 3

Srpska reprezentativna atletičarka Amela Terzić ostavila je stres frakturu metatarzalne kosti iza sebe i pobedila u trci na 1.500 metara. Još od prošlog leta je vukla tešku povredu zbog koje je u gipsu morala da miruje kako bi se oporavila. Sada kaže da je sve u redu.

- Dobro se osećam, povreda je sanirana, naravno da posle duge pauze nisam u najboljoj formi ali sam morala da počnem nekom trkom i odlučila sam da počnem prvenstvom Srbije u dvorani gde jednostavno mogu da testiram nogu - rekla je Terzićeva za Telegraf.

Isprva nije ni znala da je reč o povredi, pa se takmičila na Evropskom prvenstvu u Berlinu prošlog avgusta.

- U početku sam trpela bolove jer sam mislila da nije ništa strašno. Posle tri nedelje sam počela da se zabrinjavam i na snimku sam posle videla šta je. Trčala sam i Evropsko prvenstvo sa tom povredom jer sam se dugo spremala i pred samo takmičenje me je zabolelo.

Mislila sam: nema veze, sada ću i ovo pretrpeti kad sam trpela nekoliko dana. Međutim, posle trke sam imala sve veće i veće bolove i morala sam da prestanem sa trčanjem - priča Terzić.

Zbog toga joj je državno prvenstvo na Banjici drugog i trećeg februara bilo i test i takmičenje, da naša reprezentativka vidi koliko trenutno može.

- Što se tiče takmičarskih ambicija, one su uvek visoke jer se dugo nisam takmičila i značiće mi kao povratak na stazu. Biće i testiranje. Takmičenje mi je bitno i zbog toga što ću kroz njega da napredujem sa formom - zaključuje Amela. Trku na 1.500 metara je završila za četiri minuta 25 sekundi i 35 stotinki.

VIDEO - Grnović ličnim rekordom nadmašio Dudaša u bacanju kugle

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    2. februar 2019 | 22:10

    Zelim puno uspeha I zdravlja mladoj atleticarki.

  • Zo

    3. februar 2019 | 12:29

    Izvini devojko a sto si trcala povredjena. Da te nije neko mozda terao, prisiljavao. Ako nije cemu to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA