≫ 

Ivana Španović i Strahinja Jovančević na krovu Srbije: Atletski savez proglasio najbolje atletičare u 2018.godini! (FOTO) (VIDEO)

Iza srpske atletike je jedna od najuspešnijih godina ikada

  • 3

Atletski savez Srbije dodelio je nagrade i plakete najboljim atletičarima naše zemlje u beogradskom hotelu M.

Samo ceremoniju otvorio je predsednik saveza Veselin Jevrosimović koji je sumirao jednu od najuspešnijih godina srpske atletike.

- Godina iza nas donela je još veći skok popularnosti ovog sporta na domaćem tlu. To je za u Atletskom savezu Srbije još veći motiv za dalji razvoj Kraljice sportova i njene nove uspehe u svetu. u 2018. godini još više je podignuta lestvica naših ambicija i očekivanja, naročito posle uspeha Ivane Španović koja je osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu i tako ušla u istoriju kao naš prvi atletičar koji se okitio najsjajnijim odličjem na najvećoj atletskoj smotri. 

Foto: Milena Đorđević

-  I sve ostale medalje koje su osvojili naši reprezentativci na međunarodnim takmičenjima potvrda su kvalitetnog timskog rada svih aktera u atletici. Mi iz Atletskog saveza činimo sve da se i u 2019. godini nastavi niz uspeha. Ponosni smo na domaću atletiku i trudimo se da atletika bude ponos svih nas.

- Tokom prošle godine završena je izgradnja stadiona u Priboju i Subotici, a započeti su radovi na atletskim stazama u Kraljevu, Zrenjaninu, Smederevu i Ćupriji. Razvijamo infrastrukturu u svim većim gradovima u zemlji kako bi dali priliku mladima da se razvijaju- istakao je Jevrosimović.

Takođe, prisutnima se obratio i direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković koji je najavio brojne događaje i novine koje očekuju našu atletiku u ovoj godini.

-  Atletski savez Srbije pored nacionalnih šampionata ove godine će već 20. februara organizovati 4. Serbia Open Indoor Meeting. Do sada je prijavljeno više od 100 atletičara iz preko 30 zemalja Evrope i sveta. Nama je izuzetno važan nastup naše najbolje Atletičarke Ivane Španović koja će nastupiti pred beogradskom publikom i onda otići na evropsko prvenstvo na kojem brani zlatnu medalju. 

- Ono što nas posle prvi put očekuje jeste 31. marta "Porodična trka", koja će se organizovati na Dorćolu. Od međunarodonih događaja, oragnizovaćemo u Kraljevu na novom atletskom stadionu šampionat Balkana, a tokom jeseni nas očekuje i prvo izdanje Serbian maratona, sa završnicom u Beogradskoj Areni - istakao je Branković, i poželeo svim sportistima uspešnu sezonu.

Foto: Milena Đorđević

Usledio je i zvanični deo proglašenja najboljih u 2018. godini, i to, u svim kategorijama, a predsednik saveza Veselin Jevrosimović, dodelio je plakete laureatima:

Aktuelna šampionka sveta Ivana Španović je nagrađena među seniorkama, dok je Strahinja Jovančević najbolji među seniorima.

Od atletičara od kojih se tek očekuju rezultati tu su mlađi seniori Aleksa Kijanović i Milica Gardašević.

Atletski savez Srbije u punom sastavu: Foto: Milena Đorđević

U juniorskoj konkurenciji su nagrade pripale Anji Lukić, Elzanu Bibiću, Ivani Ilić i Nikoli Mujanoviću, dok su kod pionira nagrađeni Adrijana Vilagoš, Nemanja Dostanić, Džemal Hasanović i Jovana Micić.

Najbolji atletski klub u 2018. godini je Atletski klub Vojvodina Novi Sad, dok je Goran Obradović, koji radi sa Ivanom Španović, proglašen za najboljeg trenera.

Foto: Milena Đorđević
Foto: Milena Đorđević
Foto: Milena Đorđević
Foto: Milena Đorđević
Foto: Milena Đorđević
Foto: Milena Đorđević
Foto: Milena Đorđević
Foto: Milena Đorđević
Foto: Milena Đorđević

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA