Goran Obradović oduševljen radom u srpskoj atletici: Konačno imamo sistem u odnosu na period kad je Ivana počela da trenira (VIDEO)

Trener najbolje srpske atletičarke naglašava da je atletska infrastruktura značajno razvijena u poslednjih 6-7 godina, kao i da se ulaže u talentovan decu

  • 1

Ivana Španović je trijumfovala na četvrtom međunarodnom Serbian Open Indoor Meeting-u u Beogradu uz rekord sezone - 6.92 m, i tako najavila dobru formu pred Evrpopsko dvoransko prvenstvo u atletici, koje je na programu od 1. do 3. marta u Glazgovu.

Sjajan ambijent u Atletskoj dvorani, koja je bila krcata i u kojoj je bilo 2.500 gledalaca, dao je nadahnuće Ivani da ostvari sjajan rezultat, kao i ostalim srpskim atletičarima, koji su dominirali u disciplinama.

Da se situacija u srpskoj atletici drastično promenila, i da se u Atletskom savezu Srbije poslednjih godina radi sistemski, na čelu sa predsednikom Veselinom Jevrosimovićem, najbolje je objasnio Ivanin trener Goran Obradović, koji je gostujući u RTS-u, otkrio koliko je oduševljen izgradnjom infrastrukture i sistemskim razvojem srpske atletike.

- Monogo puta se to ponavljalo ranije da ništa nije sistemski, ja ću sada da kažem da je apsolutno sistemski od 2010. godine, kada su naš Olimpijski komitet uz Ministarstvo sporta napravili određene programe za razvoj pojedinačnih sportova, a naročito se u atletici u poslednjih 6 - 7 godina napravilo toliko infrastrukture, i što se tiče atletskih staza na stadionima i ova Atletska dvorana u Beogradu, imamo i u Novom Sadu atletsku dvoranu.

Goran Obradović i Ivana Španović; Printskrin: Youtube/RTS Sajt - Zvanični kanal

- Mogu da kažem samo da u odnosu ne samo kako je Ivana počela da trenira, neko i kad sam ja počeo da treniram, da su uslovi mnogo bolji i da sad sistem apsolutno prepoznaje talentovanu decu i da ulaže u njih i možemo da očekujemo naslednice ili naslednike svih ovih naših vrhunskih sportista - poručio je Goran Obradović.

Ivana je za kraj poručila koji su glavni ciljevi pred njom u nastavku karijere i da želi da "pređe igricu" uz objedinjavanje svih mogućih zlatnih medalja.

- Želela bih da objedinim sve titule, u Dohi ću imati priliku za to svetsko zlato i onda ostaje još to olimpijsko zlato i onda se posvećujemo samo tome. Onda smo prešli igricu - uz osmeh je poručila Ivana.

Pogledajte čitavo gostovanje Ivane Španović i Gorana Obradovića:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA