Ivana Španović u Srbiji pronašla raj na zemlji: Maldivi su mi se zgadili! (VIDEO)

Počele pripreme za novu sezonu nakon odmora po Srbiji

  • 3

Nakon duge i uspešne sezone u kojoj je po treći put postala prvakinja Evrope, Ivana Španović je odmor provela u Srbiji.

Umesto dosadašnjih egzotičnih destinacija ovog puta je najbolja daljašica Evrope rešila da proputuje Srbijom i da je još bolje upozna.

Odmor koji je trebalo da traje 7, produžio se na 10 dana, zbog čega je i početak priprema za letnju sezonu prolongiran za još koji dan.

Vozeći se Srbijom videla je mnoge lepote, a najviše ju je fasciniralo Zaovinsko jezero na Tari.

 
 
 
View this post on Instagram
🇷🇸👀💙 (Kopaonik, Uvac, Zaovinsko jezero)A post shared by Ivana Španović (@ivanaspanovic) on

Gde će obaviti pripreme ovog leta još ne zna, ali zna da to više neće biti Maldivi. Povreda koju je zadobila na prošlom prvenstvu Evrope vezana je i za mesto priprema, Maldive. Zbog toga na ova ostrva više neće ići jer je vežu loša sećanja na njih.

- Najviše sam se zadržala na Tari i Zaovinskom jezeru. U nekoliko dana sam videla sve, od 20 stepeni, do 5 stepeni i snega, sve sam doživela i bilo je prelepo. Što se tiče Maldiva, moram teška srca da kažem da su mi se zgadili, jer sam se posle tih završnih priprema povredila i to mi je neko loše sećanje i teška tema, ali sigurna sam da ćemo uskoro naći neko novo mesto - poručila je Ivana za Telegraf.

Nekoliko novih destinacija je u opticaju, a u aprilu će znati i gde će to biti. Zbog Svetskog prvenstva, koje je tek u oktobru na tu lokaciju moraće da ide dva puta.

Prvo takmičenje u letnjoj sezonu biće joj verovatno miting Dijamantske lige u Rimu 9. juna ali postoji mogućnot i za neko manje takmičenje pre toga.

Ivana je blistala na sajmu automobila; Foto: Nikola Tomić

Zbog novog načina bodovanja za odlazak na Olimpijske igre, gde su mitinzi kategorisani kao u tenisu, najbolja srpska atletičarka, šampionka Evrope, najavila je svoj nastup na ovogodišnjem prvenstvu Srbije koje će se održati 25. i 26. avgusta, najverovatnije na novom stadionu u Kraljevu. Po novom sistemu bodovanja državna prvenstva Srbije donose najviše bodova.

Što se tiče reprezentacije Srbije, Ivana će sigurno skakati na, možda i najbitnijem reprezentativnom takmičenju, ekipnom prvenstvu Evrope koje će se održati 10. i 11. avgusta u Skoplju. Ovo takmičenje je važno jer se sabiraju rezultati svih atletičara u svim disciplinama i u muškoj i ženskoj konkurencii gde najbolji idu u rang više a najslabiji ispadaju. Ovo je jedino atletsko takmičenje gde je bitna cela ekipa a ne pojedinac za sebe.

Na sajmu automobila došla je da podrži svog prijatelja i kolegu Strahinju Jovančevića koji je dobio ključeve kola kao poklon od Folksvagena, sponzora atletskog saveza Srbije. Ivana je već imala tu čast da od ove kompanije dobije automobil.

Foto: Nikola Tomić

VIDEO: Strahinja Jovančević o novom automobilu i pripremi za letnju sezonu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA