≫ 

Strahinja Jovančević: Pre svega, ja sam Zvezdino dete! (FOTO)

U organizaciji atletskog kluba sa podrškom Sportskog društva priređen je koktel Strahinji Jovančeviću

  • 1

Atletski klub Crvena zvezda i Sportsko društvo priredili su svečanost za Strahinju Jovančevića, kapitena muške ekipe, koji je ove zime postao treći daljaš Evrope.

Prijemu je prisustvovao veliki broj ljudi iz atletskog sveta, od čelnika Atletskog saveza Srbije, klubskih drugova, SD Crvena zvezda, do trenera iz drugih klubova, atletskih sudija.

N. Čović (predsdnik UO SD CZ), S. Jovančević, N. Zeković (Strahinjin deda), S. Rašković (predsednik AK CZ), M. Jovančević (trener/otac), I. Milojević (generalni sekretar SD CZ) Foto: Atlex

Predsednik AK Crvena zvezda Srđan Rašković rekao je da mu je drago što je medalja baš Strahinjina jer svojim pristupom daje primer kao sportista i čini Srbiju boljom.

- Verujem da ni Strahinja ni niko od nas nije svestan veličine ovog uspeha i značaja ove medalje.

U to možemo jedino da se uverimo ako pogledamo u istoriju našeg kluba i vidimo da se medalje ove veličine mogu nabrojati na prste jedne ruke - rekao je Rašković.

Predsednik AK Crvena zvezda Srđan Rašković Foto: Atlex

- Želim da verujem da smo i mi kao klub i sportsko društvo doprineli jednom zdravom atmosferom da se ovaj rezultat ostvari.

To najbolje svedoči podatak da su se medalje ove veličine dešavale na 15 godina - dodao je Rašković.

Predsednik Upravnog odbora sportskog društva Crvena zvezda, Nebojša Čović, čestitao je Jovančeviću na uspehu i poručio da "nema kukanja" i da "ne zaboravi da je porodica uvek stajala iza njega".

- Mi imamo jednu tradiciju koja traje već nekoliko godina, a to je dodela plakete "Naš šampion" sportistima Crvene zvezde koji nastupaju za reprezentaciju Srbije i koji osvajaju medalje.

Ovom prilikom smo hteli da i Strahinji dodelimo našu plaketu i da mu ovo bude dodatna motivacija za još bolje rezultate, a mi ćemo se svi truditi da maksimalno pomognemo.

Crvena zvezda je Crvena zvezda i ako smem da kažem, to vam je najveći srpski brend - rekao je Čović.

Predsednik UO SD CRvena zvezda Nebojša Čović uručuje plaketu ''Naš šampion'' Strahinji Jovančeviću Foto: Atlex

- Pre svega mogu da ponesem epitet Zvezdinog deteta. Zaista sam ovde od malih nogu. Ne samo ja, već i moj otac i trener.

On je isto ovde bio atletičar, a sada je i moj trener. Ako sam na nešto ponosan onda je to što sam pravo Zvezdino dete.

Pri ulasku u zgradu SD Crvene zvezde video sam natpis "Zvezda može, Zvezda zna" i drago mi je što sam baš upravo ja primer za to.

Ovde sam odrastao, ovde sam sve naučio i od početka smo u Zvezdi. Zvezda može, Zvezda zna, tako da možemo dalje da nastavimo sa ovakvim uspesima - motivisano je istakao Strahinja.

Otac i trener Milorad istakao je da velike zasluge u svemu ovome imaju i atletski klub ali i sportsko društvo Crvena zvezda, ali i Strahinjin deda Novak Zeković.

- U najtežim trenucima on je uvek bio uz Strahinju a i uz celu porodicu, njemu dugujemo najveću zahvalnost - konstatuje Milorad.

Atletski klub je dobio i specijalni poklon, ''broj'' sa kojim je Strahinja nastupao na prvenstvu Evrope.

Strahinja Jovančević sa svojim dedom Novakom Zekovićem i ocem Miloradom Foto: Atlex
Milorad Jovančević uručuje svoju sliku generalnom sekretaru SD Igoru Milojeviću Foto: Atlex
Milorad Jovančević uručuje svoju sliku predsedniku atletskog kluba Srđanu Raškoviću Foto: Atlex
Domaću rakiju dobili su i SD i AK od Milorada Jovančevića Foto: Atlex
Specijalni poklon atletskom klubu, ''broj'' sa kojim je Strahinja skakao na prvenstvu Evrope Foto: Atlex
Jovančevići sa upravom crveno-belih Foto: Atlex
Nagrada ''Naš šampion'' koju je Strahinja Jovančević dobio od SD i AK CZ i ''broj'' u kojem je nastupao na prvenstvu Evrope Foto: Atlex

Jovančevići će u subotu biti specijalni gosti košarkaškog kluba u Pioniru gde se od 19h igra večiti derbi, prva utakmica plej-ofa ABA lige.

Ranije tokom dana Strahinji Jovančeviću su na sajmu automobila uručeni ključevi novih kola

(Filip Ištvanović/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    22. mart 2019 | 02:18

    Svaka cast Strahinja. I blago tebi, nekako sam i zavidan jer si napravio uspeh u dresu Crvene Zvezde..ja sam pokusao, sada vec davno, i nisam prosao, bilo je boljih fudbalera.. Godina po godina i ja idem na svaku utakmicu, i kod nas i na gostovanja.. malo zalim jer nikad nisam zvanicno nastupio za Zvezdu, samo taj jedan mec bi bio dovoljan:)).. Znamo svi da je tesko u Srbiji danas, nadam se da ces ispuniti svoj plan i na kraju i naplatiti sav trud i odricanje.. Idemo Delije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA