≫ 

Novo čudo srpske atletike: Oborila dva svetska rekorda, a tek joj je 15 godina! (VIDEO)

Mlada kopljašica iz Sente, Adriana Vilagoš, posle pionirskog, postavila je i juniorski svetski rekord

  • 0

Juniorsko i seniorsko prvenstvo Srbije u bacačkim disciplinama održano je u nedelju 31. marta i na njemu smo bili svedoci novog svetskog rekorda srpskog čuda od deteta u bacanju koplja.

I ako ima tek 15 godina, i ako je po uzrastu mlađa pionirka, Adriana Vilagoš postala je zvanična juniorska svetska rekorderka u bacanju koplja sa rezultatom 61.81 m.

Njen, pionirski, uzrast baca koplje težine 400 grama i to koplje je pre nedelju dana bacila do novog svetskog rekorda takođe, 65,77 m. To joj je bio prvi zvanični svetski rekord, pošto IAAF (svetska atletska federacija) zvanično računa rezultate od 15 godine. Adriana već dve godine zaredom obara ove rekorde, oni su se beležili ali nisu bili zvanični.

Poslednjeg dana marta Vilagoš je bacala mlađe juniorsko koplje od 500 g (juniorsko i seniorsko je težine od 600 g). Prošle godine je nekoliko puta popravljala nezvanični svetski rekord da bi sada bacila i prvi zvanični.

Prošlu godinu je završila sa 59,69 m da bi svoj prvi ovosezonski hitac sa ovim koljem bacila neverovatnih 61,81 m. Preostalih 5 hitaca su takođe bili izuzetno dobri.

VIDEO: Bila je okorela navijačica Zvezde sa Severa, plakala je kad je napustila tribinu, a danas je seksi Dajana jedna od najvećih nada srpske atletike

(Filip Ištvanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA