≫ 

Srpski atletičari na pripremama u Trebinju: posle mnogo godina promenjena glavna baza!

Umesto dosadašnjeg Bara i Crne Gore, najbolji srpski atletičari za novu sezonu pripremaće se u Bosni i Hercegovini

  • 0

Selektor atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković saopštio je spisak reprezentativaca za ovu godinu na koje se računa i koji će putovati na pripreme reprezentacije. Umesto do sadašnje destinacije Bar, ove godine sprinteri i preponaši će ići u Trebinje, dok će većina bacača se pripremati u Sremskoj Mitrovici.

Pripreme počinju 20. aprila i trajaće do 5. maja. Prva takmičenja na programu su 11. maja.

Godinama glavna baza srpske atletske reprezentacije bio je Bar, ali zbog loše staze i neizvesnosti kada će se ta staza menjati (do sada je već tri puta odlagano), a spominje se baš period kada bi naši atletičari trebalo da budu tamo, odlučeno je da se lokacija promeni.

Emir Bekrić, Maja Ćirić, Aleksa Kijanović i Boško Kijanović su na Kipru. Vedran Samac i Marija Vučenović su u Portugalu. Milica Gardašević, Jasmin Halili, Anja Lukić, Sara Lukić će na Krit uskoro, dok Ivana Španović i Strahinja Jovančević će najverovatnije na Tenerife. Svi ostali ostaće u regionu.

SPRINT,PREPONE I SKOKOVI U TREBINJU

Sprinteri, preponaši i skakači ''probiće led'' u Trebinju gde će biti smešteni u luksuznom kompleksuu nadomak grada. Imaće svoj mir a hotelski kompleks poseduje po 2 košarkaška, odbojkaška i teniska terena sa tartan podogom, peskoviti teren za odbojku na pesku, otvorene i zatvorene bazene, dvoranu, terentanu itd.

printscreen: ASS
printscreen: ASS
printscreen: ASS

BACAČI U SREMSKOJ MITROVICI

Kopljaši, diskaši, kuglaši, kladivaši svoje letnje pripreme obaviće u Sremskoj Mitrovici. Kako u Baru nije sigurno da će biti staze, Mitrovica je izabrana kao mesto gde je sve podređeno bacačma a pogotovo kopljašima. Prvi atletski stadion u Srbiji odmah do stadiona ima i prelepu šumu za trčanje i bacalište u sred nje.

printscreen: ASS

SAMO TROJE ATLETIČARA U BARU

I ako je Bar godinama bio glavno sedište srpskih atletičara zbog nesigurnosti oko promene atletske staze ove godine će samo tri kuglaša naći tamo. Bacalište za kuglaše nalazi se tik iznad atletskog stadiona i njima nije toliko bitna sama atletska staza.

printscreen: ASS

DUGE PRUGE NA ZLATIBORU

Amela Terzić, Elzan Bibić i ostali trkači na srednje i duge pruge (od 800m pa naviše) ostaju verni svojoj stalnoj bazi, Zlatiboru.

Zvaničan poziv selektora Edina Zukovića:

printscreen: ASS

(Filip Ištvanović/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA