≫ 

Strahinja Jovančević na Kipru, Ivana Španović prvi put ostaje u Srbiji

Pripreme za letnju sezonu Jovančević će obaviti na Kipru dok će Ivana posle godina u inostranstvu, ovoga puta trenirati u Novom Sadu

  • 0

Tražila se lokacija koja će našim najboljim daljašima obezbediti najbolje uslove, od trenažnih, smeštajnih, uslova za oporavak od teških treninga do ishrane. Izbor je na kraju pao na Kipar i Limasol.

Treći daljaš Evrope, Strahinja Jovančević, će sa svojim trenerom/ocem Miloradom otputovati 21. aprila u Limasol na dvonedeljne pripreme. I ako je prvobitni plan bio da pripreme odrade zajedno sa Ivanom Španović i Goranom Obradovićem, novosadski duo se ipak odlučili da ne putuje nigde nego da se na miru spremaju kod kuće, u Novom Sadu.

To neće biti prvi put da Ivana Španović ne ide nigde na pripreme. Može se reći da je tu praksu prekinula prošle godine sa odlaskom na Maldive, koji su se kasnije ispostavili i kao loša destinacija.

U Novom Sadu Ivana ima dobre uslove za rad, a što je možda i najvažnije, biće kod kuće okružena svojim ljudima.

Foto: Tanjug/Ap

Sa druge strane, Strahinja Jovančević, koji se ove zime popeo na novi nivo i postao evropska elita, tražio je najbolje moguće uslove koji će biti približni onima koji njegovi konkurenti imaju svakodnevno.

Zbog prvih takmičenja koja već dolaze za koju nedelju lokacije kao što su Tenerife ili Južna Afrika, na kojma se okupljaju najbolji atletičari sveta, su odmah bile otpisane. Posle nekoliko nedelja traženja, izbor je pao na Kipar i grad Lmasol.

Preporuku za ovu lokaciu, da pruža sve potrebno za kvalitetan rad, dobio je baš od Ivane Španović.

Foto: AP/Tanjug

Neke od destinacija su otpale iz objektivnih razloga. Pored već spomenutih Tenerifa i Južne Afrike, opcija je bio Mauricijus. Ivanina želja nije ostvarena iz razloga što se tamo renovira atletsi stadion. Za Ameriku nije bilo dovoljno vremena da se dobije viza. Razlozi  a standardne destinacije svih svetskih atletičara, Tenerifi i Južna Afrika, su daleko da bi se išlo čak tamo svega 3 nedelje pre početka letnje sezone.

Prvo takmičenje Ivani Španović trebao bi da bude miting Dijamantske lige 6. juna u Rimu.

Jovančevića već 25. maja očekuje prvo veliko i važno takmičenje. Tada će sa kapitnskom trakom predvoditi svoju Crvenu zvezdu u evropskom pohoodu na prvu ligu Kupa šampiona u finskom gradu Tamperej. Zvezdi je prošle godine malo falilo da se već ove godine nađe među 10 najboljih klubova starog kontnenta ali je zbog jednog incidenta u poslednjoj disciplini (4x400m) ostla bez bodova i elite.

Sigurno je da će to dat Jovančević takmičiti na nekim domaćim takmčenjima izmeđuostalih prvom kolu Kupa Srbije 10.-11. maja u Sremskoj Mitrovici.

(Filip Ištvanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA