≫ 

Zabranili joj da trči, ona 30. put uzastopno pobedila na 800 metara: Semenja poslala jaku poruku IAAF nakon trijumfa u Dijamantskoj ligi

Južnoafrikanska nema nameru da osustane ni posle novih mera Svetske atletske fedracije

  • 4
APTOPIX Qatar Athletics Diamond League

Foto: Tanjug/Ap

Južnoafrička atletičarka Kaster Semenja (28) pobedila je u još jednoj trci na 800 metara, 30. uzastopnoj, i to na mitingu Dijamantske lige u Dohi, samo dva dana pošto je Sud za sportsku arbitražu u Lozani presudio u korist Svetske atletske federacije (IAAF) u sporu sa svetskom i olimpijskom šampionkom.

Prema toj odluci, ona će moći da nastavi da trči kao i do sada na 400 i 800 metara, ali samo ukoliko dovede nivo testosterona u dozvoljenu granicu, pošto je utvrđeno da je zbog povišenog nivoa tog hormona u prednosti u odnosu na konkurentkinje.

Foto: Tanjug/Ap

Ipak, nove mere je nisu sprečile da trči u Dohi, jer stupaju na snagu od 8. maja. Posle toga postoje dva puta za nju - ili će se povinovati novim propisima IAAF ili će se prebaciti na dugoprugaški kolosek (1500 m) gde jjoj je dozvoljeno da se takmiči bez ograničenja.

- Moja dela govore više od reči. Kada ste veliki šampion, uvek ste pobednik.  - poručila je južnoafrikanka nakon trijumfa u Dohi, pa dodala:

Odluka CAS-a je nije naročito pogodila, niti će je, kako kaže, sprečiti da nastavi da se bavi atletikom kao do sada - na najvišem nivou.

- Sve je od Boga, Bog odlučuje o mom životu, Bog će ga okončati, Bog će odlučiti šta će biti sa mojom karijerom, on će je i završiti. Nijedan čovek, nijedno živo biće, me ne može sprečiti da trčim.

Na pitanje šta planira posle 8. maja, kada će joj biti zvanično uvedena zabrana da se takmiči na 800 metara, da li razmišlja da završi karijeru rekla je:

- Kako da završim karijeru kad imam 28 godina? Osećam se i dalje mladom, punom energije. Preda mnom je još deset godina u atletici.  Niej važno kako ću nastaviti, važno je da ću i dalje biti tu. Ne idem nigde iz atletike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA