≫ 

Atletski gaf decenije: IAAF greškom poslala Nigerijcima 135.000 dolara, ovi neće da vrate

Napeta je situacija na relaciji krovne svetske organizacije i atletskih poslenika ove afričke zemlje

  • 3

Svetska atletska federacija (IAAF) naložila je nigerijskoj atletskoj organizaciji da u roku od dve nedelje vrati 150.000 dolara, koje su im greškom poslali pre dve godine (?!).

Pomenuti novac je poslat u Nigeriju i do danas nije vraćen, niti, očito, ljudi koji vode atletiku u toj afričkoj zemlji imaju nameru da to učine.

Svesni problema, u IAAF su stoga morali da pribegnu radikalnim merama ne bi li ponovo "videli" davno poslati novac, i to pretnjom da će nigerijskim atletičarima biti zabranjeno da se takmiče na velikim mitinzima ukoliko u propisanom roku Savez ne bude vratio novac.

Gde je nastao problem?

Nigerijcima je IAAF 2017. godine trebalo da uplati 15.000 dolara, kao i svim organizacijama članicama, ali je greškom uplaćena desetostruko veća suma. Afrički savez je obavestio krovnu organizaciju o većem prilivu novca uz obećanje da će 50 posto sume vratiti 2018, a ostatak 2019. godine - što se nije dogodilo.

Nije urodilo plodom ni nekoliko telefonskih razgovora dve strane da se novac vrati, pa je IAAF morao da preduzme oštrije mere prema Nigerijcima.

Iz IAAF je na adresu neposlušnog nigerijskog saveza prethodnih dana poslata i zvanična opomena u kojoj ih obaveštavaju o mogućim sankcijama u slučaju da novac ne bede vraćen u naznačenom roku.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ноћ

    16. maj 2019 | 20:25

    Банка сторнира уплату и то је то. У чему је проблем.??? Знам из личног искуства...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA