≫ 

Srpski atletičari pokorili Zagreb: Zvezdaši osvojili šest medalja, Dragana Tomašević "prešla igricu" (VIDEO)

Atletičari Zvezde su na atletskom mitingu u Zagrebu osvojili 3 zlata, jedno srebrno, dve bronze, a zlato je bilo i oko vrata Dragane Tomašević koja nastupa za Sirmijum iz Sremske Mitrovice

  • 0
Atletičari Crvene zvezde pokorili Zagreb Nemanja Bulajić, Milana Tirnanić, Anja Lukić, Sara Lukić, Nikoleta Simić, Ivana Petković, Filip Ištvanović i sekretar CZ Mladen Gajić; Foto: atlexrs.com

Srpski atletičari su ovog vikenda takmičili u Zagrebu na međunarodnim mitingu Agram na kome su pokupili skoro sve novčane nagrade i sve medalje.

Najbolji rezultat ostvarila je Dragana Tomašević koja je ispunila normu za svoje osmo svetsko prvenstvo. Osvojila je zlatnu medalju u bacanju diska sa fantastičnim hicem od 61,55m. To je za čak  35 cm više od norme. Po mađarskim tablicama (po kojim se svaki atletski rezultat u svakoj disciplini vrednuje) ovo je bio najbolji rezultat takmičenja koji joj je doneo i najveću novčanu nagradu mitinga.

Članica Sirmijuma iz Sremske Mitrovice sledeće nedelje će se takmičiti na Kupu evropskih šampiona kao pojačanje Crvene zvezde u finskom Tampereu. Po rečima Dragane i trenera Krtinića, oni veruju da će možda već tamo disk leteti i do 62 metra.

Od naredna 4 najbolja rezultata takmičenja, 3 pripadaju atletičakama Crvene zvezde, dva preponašicama i jedno sprinterki.

Treći najvredniji rezultat pripao je Ivani Petković, koja je u trci na 100 m sa preponama osvojila srebrnu medalju sa vremenom 13,80s.

Preponašice Zvezde najbolje u Zagrebu, Ivana Petković (SRB), Ivana Lončarek (HRV), Anja Lukić (SRB) Ivana Petković (Srbija), Ivana Lončarek (Hrvatska), Anja Lukić (Srbija), najbolje na 100m sa preponama na mitingu u Zagrebu; Foto: atlexrs.com

Odmah iza nje i u trci i u generalnom plasmanu bila je njena klupska drugarica Anja Lukić. Ona je ovu trku završila za 13,98s, što joj je donelo bronzanu medalju i ukupno četvrto mesto.

Pobednica ove trke i ukupno drugoplasirana bila je domaća atletičarka Ivana Lončarek koja je trku završila za 13,54s.

Peti najvredniji rezultat mitinga, i poslednji koji je donosio i novčanu nagradu, ostvarila je Milana Tirnanić, takođe atletičarka Zvezde. Ona je u trci na 100m postavila i rekord mitinga. Sezonu je otvorila pobedom i rezultatom 11,86s.

Pored nje na 100m trčala je i Nikoleta Simić koja je trku završila za 12,82s.

Pored rekorda na 100m, atletičarke Crvene zvezde oborile su još jedan rekord mitinga. U štafeti 4x100m u sastavu Anja Lukić, Nikoleta Simić, Sara Lukić i Milana Tirnanić trku su završile za 46,96s.

Od devojaka iz Srbije takmičila se još Sara Lukić, takođe atletičarka Crvene zvede u skoku udalj. U drugoj seriji skočila je svoj treći rezultat karijere, tačno 6 metara. Ovaj skok joj je doneo zlatnu medalju.

U muškoj konkurenciji Srbiju su predstavljala dva sprintera Crvene zvezde, Nemanja Bulajić i Filip Ištvanović. Bulajić je osvojio treće mesto na 100m sa rezultatom 11,05 s dok je Ištvanović bio odmah iza njega sa 11,15s.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA