Eksiraju pivo pre trke, pa krenu u sprint: Izmišljena nova atletska "disciplina" (VIDEO)

Sve popularnija takmičenja koja spajaju rekreaciju i omiljeno piće svih muškaraca

  • 0

Sve popularniji vid zabave i spoja ispijanja piva i trčanja polako počinje da izlazi iz granica Amerike i da dolazi i kod nas. Poenta igre je da što brže popijš 4 piva pre svakog od 4 kruga na atletskom stadionu (400m), odnosno istrčane jede milje.

Takmičenje se odvija na atletskom stadionu gde krug ima 400m ali gde postoji tačna linija od 1 milje (1,609.344 metara). Trče se četiri kruga a svaki krug se započinje novim pivom.

Kada starter da znak za početak trke akteri imaju tih 10 metara, od crte za milju do startno/ciljne linije za 400m, da ispiju flašu piva od 250ml. Kada to učine mogu da pređu liniju i da krenu sa trčanjem. Kada se ponovo dođe do linije od jedne milje uzima se novo pivo i dok se ne popije ne kreće se u trčanje novog kruga od startno/ciljne linije i tako četiri puta, odnosno četiri kruga. Trka se završava protrčavanjem kroz cilj.

Naravno da je jedna ovakva igra nastala u Americi gde vode statistiku i svetske rekorde. Trenutni rekorder je ipak Kanađanin Korej Belemore koji je ovih 1.600 metara i litar piva popio za 4 minuta, 33 sekunde i 6 stotinki.

Ovaj izazov je počeo da se omasovljava 2014/2015.

Postoji još nekoliko sličnih izazova inspirisano ovim kao što je recimo ispanje šotova votke.

Kod nas se ovo takmičenje bilo organizovalo nekoliko puta do sada na stadionu na Košutnjaku, ali u Hrvatskoj se održalo prvi put u sklopu jednog pravog atletskog takmičenja i to međunarodnog karaktera na kome su srpski atletičari pokupili silne medalje.

DVOBOJ SRBIJA - HRVATSKA U BIR MAJLU

Bir Majl

Ovako izgleda start trke; Foto: Telegraf

Ekipa srpskih trkača početkom juna otputovaće u Zagreb na troboj za kolegama iz Zagreba. Pord polumaratona i trke na 5km treća disciplina će biti Bir Majl, pa da vidimo ko je bolji u trčanju i ispijanju piva, Srbi ili Hrvati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA