Atletičari Zvezde pokrenuli peticiju: Na Marakani nemamo elementarne uslove za rad!

Najbolji atletičari Crvene zvezde potpisali su peticiju jer nemaju osnovne uslove za rad, atletsku stazu

  • 8

Atletski klub Crvena zvezda obratio se svim medijima povodom peticije koju su potpisali članovi kluba, reprezentativci, učesnici velikih takmičenja i predstojećeg Kupa evropskih šampiona.

U peticiji stoji da su mnogi obećavali, ali da još nema ničeg konkretno oko nove atletske staze na stadionu Rajko Mitić. Klub koji ove godine slavi 30 godina od osvajanja Evrope, danas gotovo da nema nikakve uslove za treniranje.

Najuspešniji atletski klub u Srbiji, osvajač Kupa šampiona iz 1989. godine pokrenuo je peticiju za dobijanje nove atletske staze, pošto su na postojećoj nemogući uslovi za bilo kakav rad.

Strahinja Jovančević, Crvena zvezda

Strahinja Jovančević na takmičenju u beogradu; Foto: atlexrs.com

Ne treba preterano podsećati da je treći daljaš Evrope Strahinja Jovančević član Crvene zvezde. Da su članovi kluba i nekadašnja evropska bronzana kopljašica Tatjana Jelača, danas Mirković, učesnici svetskih prvenstava i olimpijskih igara Tamara Salaški i Milan Ristić itd. Tu su mlađi, koji su redovni učesnici juniorski evropskih i svetskih prvenstava.

Zbog loših uslova, kako na ''Marakani'', tako i na ostalim atleskim stadionima u Beogradu, prestonica je po prvi put u istoriji ostala bez ijednog važnijeg takmičenja u sezoni.

Nakon osvajanje bronzane medalje Strahinje Jovančevića zimus u Glazogvu na prvenstvu Evrope, priča oko nove staze se malo pokrenula. Čak je bilo najavljeno da će mašine ući prvih dana po okončanju fudbalske sezone, ali od svega toga, kako stvari stoje, nema ništa. Zbog toga su atletičari Crvene zvezde zajedno sa svojom upravom krenuli u kampanju obnove staze i potpisivanjem peticije.

Milan Ristić, Crvena zvezda

milan Ristić na tamičenju u Sremskoj Mitrovici; Foto: atlexrs.com

Pismo kluba prenosimo u celosti:

- Poštovani, uoči polaska na Kup šampiona Evrope, gde ćemo 25. maja u Finskoj predstavljati Srbiju u muškoj i ženskoj konkurenciji, mi članovi Atletskog kluba Crvena zvezda želimo da skrenemo pažnju na neophodnost promene atletske staze na stadionu Rajko Mitić.

- U godini kad klub obeležava 30 godina od osvajanja titule klupskog šampiona Evrope za muškarce, kad je naš skakač udalj Strahinja Jovančević nacionalnim rekordom osvojio medalju na Prvenstvu Evrope u dvorani, kada imamo još troje takmičara s normama za to takmičenje, nemamo elementarne uslove za svakodnevni trening velike većine atletičara.

- Nije to slučaj samo na popularnoj Marakani već i u celom glavnom gradu. Situacija bi se dosta poboljšala kad bismo na najvećem stadionu dobili tartan.

- Smatramo da to zaslužuje klub, koji je imao ekipne prvake Evrope u konkurenciji seniora i juniora, koji godišnje daje više od 20 reprezentativaca u svim kategorijama i aktuelni je šampion države u muškoj i ženskoj konkurenciji.

- U poslednjih pet godina atletičari Crvene zvezde osvojili su dve evropske medalje u pojedničnoj konkurenciji.

Tamara Salaški, AK Crvena zvezda

Tamara SAlaški pobeđuje na Kupu Srbije; Foto: atlexrs.com

- Atletska staza na stadionu Crvene zvezde već dugo nije za upotrebu za takmičenja i treninge.

- Zbog nedostatka adekvatne podloge ove godine Beograd nije dobio organizaciju nijednog nacionalnog atletskog prvenstva, a poslednje atletsko takmičenje na stadionu „Rajko Mitić“održano je 2014. godine.

- Obnovom atletske staze stekli bi se uslovi ne samo za normalno sprovođenje trenažnog procesa, već i za organizaciju velikih takmičenja kao što su Kup šampiona Evrope 2020. godine i Evropskog prvenstva 2024. godine, kao i mnogih atletskih mitinga i državnih prvenstava i kupova.

- Uz ovu inicijativu, mi reprezentativci Crvene zvezde i učesnici Kupa šampiona Evrope 25. maja u Finskoj, šaljemo vam i dokument sa svojim potpisima.

Peticija atletskog kluba Crvena zvezda

Foto: AK Crvena zvezda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ΓΑΥΡΟΙ ΜΟΥΝΙΑ

    22. maj 2019 | 19:48

    U atletičare fmpa mogu i ovi iz železnika hamburger i sendvič navijači, jer istom brzinom a možda su i brzi bili ispred karadjordjevog parka,na autokomandi, ada ciganlija kad su plivali ka makiškoj bežaći od kuvane motke itd itd, a njihove sve "akcije" sa spektorima🗡🗡

  • El paso

    22. maj 2019 | 20:17

    Sklonite stazu sa stadiona. Moderni Fudbalski stadioni ih nemaju.

  • Qwerty

    22. maj 2019 | 20:09

    Treba skloniti atletsku stazu sa stadiona pribliziti tribine i bice jos bolja atmosfera i moderniji fudbalski stadion.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA