≫ 

Velika atletska takmičenja u 2019. godini koja ne smete da propustite!

Predstojeća sezona kraljice sportova koja je uveliko počela, biće najduža do sada. Naše atletičare očekuju četiri velika takmičenja, pored prvenstva države i raznih mitinga

  • 1

Prvo veliko takmičenje biće atletsko Evropsko prvenstvo za mlađe seniore/ke koje će se održati od 11. do 14.jula u Švedskoj. Norme za ovo takmičenje, do sada su ostvarili: Milica Emini i Anja Lukić (100m prepone), Milica Gardašević (skok udalj), Elzan Bibić (1500m i 5000m), Jasmin Halili (skok uvis), Veljko Nedeljković i Bogdan Zdravković (bacanje kugle),Grujić Zorana (3000m stipl), Marija Stojadinović (troskok). Rok za ispunjenje normi je 1. jul

Naredno takmičenje biće takođe Evropsko prvenstvo, ali za juniore/ke, koje će se održati od 18. do 21.jula u Borasu (Švedska). Juniori sa normama su: Ivana Đurić (bacanje koplja), Boško Kijanović (100m, 200m i 400m),Mihajlo Mandić (200m), Tihomir Đorđević (400m prepone),Malešević Miloš (3000m), Dimitrije Novaković (troskok) i Slavko Stević (skok uvis). Rok za ispunjenje normi je 8 jul.

Atletika, Balkansko prvenstvo u Atletici,  2017, Elzan Bibić,  Dušan Makević Foto: Marko Todorović

Takođe, ove sezone očekuju nas i Evropske igre mladih (EYOF) od 20. do 28.jula u Baku (Azerbejdžan). Takmičari koji su do sada ispunili A i B norme za učešće na ovom takmičenju su: Ivana Ilić (100m i 200m),Sara Kiš (100m), Tijana Japundžić (400m), Iva Maletić (800m), Zorica Stanić (bacanje kugle), Ksenija Opanković (bacanje koplja), Stefan Kaljuš (100m i 200m), Aleksa Milanović (1500m i 3000m) i Tomislav Isailović (skok uvis). Rok za ispunjenje normi je 23. jun.

I prvi put u istoriji atletike, Svetsko prvenstvo za seniore/ke, održaće se tako kasno, tek od 28.septembra do 6.oktobra u Dohi. Norme za najveće planetarno takmičenje imaju Ivana Španović (skok udalj) i Dragana Tomašević (bacanje diska).

Ovog vikenda održano je Finale Kup-a Srbije za juniore/ke u Kruševcu na kom je nekoliko atletičara uspelo da dodje do normi za pomenuta takmičenja.

U sklopu finala, održan je i seniorski miting u pojedinim disciplinama, tako je Marija Stojadinović skočila 12.89 metara u troskoku i ispunila normu za EP U23.

Ivana Španović Foto: Tanjug/AP

Tijana Japundžić je posle dve ispunjene B norme za EYOF na 400m, uspela da dodje do fantastičnog rezultata i trku istrči za 56.35 sekundi, čime je svoje učešće dodatno potvrdila sa A normom.

Od ostalih rezultata treba istaći:

*Boško Kijanović je sjajno istrčao trku na 200m i sa rezultatom 21.38 potvrdio svoju dobru formu.

*Damir Klempić je rutinski pobedio na 800m, kao i Tihomir Đorđević na 400m sa preponama, a tu trku je obeležila teška povreda Davida Jovanovića, koji je na zagrevanju slomio butnu kost, i ovom prilikom mu želimo brz i uspešan oporavak i brz povratak na stazu.

*Nemanja Stričić je pobedio u disku i potvrdio da se vraća posle povrede, u trenažni proces. Zorana Rokavec je pobedila u skoku uvis sa novim ličnim rekordom 175 cm, dok je kod muškaraca pobedio Slavko Stević. U troskoku kod muškaraca, Dimitrije Novaković nastavlja dominaciju, a sve u pripremi dobrog nastupa na EP za starije juniore.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA