≫ 

Džin iz Prijepolja ostvario normu za SP: Srbija je dobila novog vrhunskog kuglaša!

Srbija će po prvi put u istoriji imati dva kuglaša na Svetskom prvenstvu

  • 8

U Pljevljima je u utorak održan međunarodni miting na kojem je zabeleženo nekoliko odličnih rezultata. Međutim, najviše se istakao rezultat Armina Sinančevića (194.cm 110kg), jer je kuglaš iz Prijepolja uspeo svim prisutnima da priušti da budu svedoci istorije.  Ispunio je normu, i to ne bilo koju, nego onu za svetsko prvenstvo.

Armin Sinančević foto: Atlex

Još zimus je 23-godišnji Sinančević pokazao da će ova sezona biti njegova. Već na prvom takmičenju ovog leta uspeo je da baci normu za Evropsko prvenstvo koje će se održati naredne godine. Sada je uspeo da postigne nešto u šta je malo ko verovao i nešto što je za rukom pošlo samo još troma srpskih atletičara - da ispuni normu za svetsko prvenstvo u Dohi.

Norma iznosi 20,70m a stameni srpski kuglaš uspeo je da je nadmaši za četiri centimetra i da baci 20,74m!

- Norma je došla kao potvrda dobrog rada ove godine. Spreman sam za još bolji rezultat , samo želim ostati zdrav i trenirati jako dobro. Posle četiri jako dobra rezultata na takmičenjima koja su bila blizu norme, ja sam bio siguran da ću je ostvariti. Što se tiče planova za svetsko prvenstvo, tamo očekujem najmanje ulazak u finale i ispunjenje Olimpijske norme - izjavio je Sinančević nakon ovog fantastičnog uspeha.

Armin Sinančević foto: Atlex

I ako je norma ispunjena, a umor je veliki, Sinančević ne odustaje od prvenstva države, želi da i na najvažnijem domaćem takmičenju pokaže svoj kvalitet. U Kruševcu puca na najviše!

-Sledeće takmičenje biće mi prvenstvo Srbije 24. avgusta. Iako se osećam jako umorno i iscrpljeno posle svih dosadašnjih takmičenja, na kojima sam postizao odlične rezultate, očekujem još jedno dobro takmičenje.

Do sada norme su uspeli da ispune još samo Dragana Tomašević u disku, Ivana Španović u dalju i Asmir Kolašinac u kugli.

Armin Sinancevic, kuglaš Foto: privatna arhiva

Ako se nešto ne promeni do sedmog septembra, do kad je poslednji dan za ispunjenje normi, Srbija će imati četiri predstavnika. Međutim postoje realne šanse da naša delegacija bude još veća, jer bi u kvotu mogli da upadnu i daljaši Milica Gardašević, Strahinja Jovančević i Lazar Anić, kao i kopljaši Vedran Samac i Marija Vučenović itd.

Ovom normom Srbija će prvi put u 21. veku imati čak dva kuglaša na nekom velikom takmičenju.

(Filip Ištvanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misa

    22. avgust 2019 | 13:39

    Nas gradjanin drzave Srbije kao i svi mi ovde. Tebi je bolje da podrzis i cuvas svoje, nego raskol da pravis. Sta mu fali vidi momcine kao stena!

  • Vuk R

    22. avgust 2019 | 12:58

    Alal vera komso Zupa je uz tebe

  • rex

    22. avgust 2019 | 12:48

    tooo armine srbine...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA