≫ 

Kolašinac za jedan trening u Dohi promeni sve majce: Ovde je kao u sauni!

Nesnosne vrućine i vlaga otežavaju svim atletičarima boravak na Svetskom prvenstvu

  • 3

Reprezentativci Srbije već četiri dana se nalaze u Dohi gde pokušavaju da se aklimatizuju na vremenske uslove koji će ih snaći na Svetskom prvenstvu međutim, to im kao i ostalim atletičarima ide veoma teško.

Najbolji srpski kuglaš u 21. veku Asmir Kolašinac sa svojim mlađim kolegom Arminom Sinančevićem obavlja poslednje pripreme pred kvalifikacije. I pored uspešnih treninga najveću muku muče sa enormnom vrućinom i vlagom.

- Svi smo stigli i dobro radimo, međutim pod veoma otežanim okolnostima - kaže Kolašinac.

- Kao u sauni je. Jako je teško odraditi trening, potrebno mi je bukvalno tri peškira po treningu,  a o majicama i da ne pričam koliko ih promenim. Bukvalno sve majice koje sam poneo potrošim za jedan trening.

Tokom celog dana je tako po rečima najboljeg srpskog kuglaša, međutim kad takmičenje počne svim takmičarima biće mnogo lakše.

Atletika, 2 dan, Dvoransko evropsko prvenstvo u atletici, Beograd 2017, Arena, Asmir Kolašinac Foto: Marko Todorović

- Čuo sam da na stadionu ima klima i da je temperatura za vreme takmičenja, da kažem, normalna. Nisam išao da gledam prvi dan, uveriću se u to u subotu - zaključio je Kolašinac.

Asmiru će ovo biti peto Svetsko prvenstvo, debitovao je 2009. u Berlinu, i samo tad nije uspeo da uđe u finale. Najbolji plasman je zabeležio u Pekingu 2015. kada je bio sedmi sa bačenih 20,71 metara.

U ovih 10 godin propustio je samo prošlo SP u Londonu 2017. zbog povrede.

Na šampionat je otišao sa 20,88 metara, koje je bacio 27. jula na mitingu u Zenici.

Kvalifikacije u bacanju kugle na programu su trećeg oktobra od 18:20 i ako uspe da se plasira u finale to će mu biti četvrti put da je među 12 najboljih na svetu.

(Filip Ištvanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    28. septembar 2019 | 15:44

    Celu karijeru ovaj čovek samo kuka i žali se....ili ga je omela povreda ili loše pripreme ili loši uslovi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA