≫ 

Svetski rekorder Džastin Getlin je jedva ušao u finale, ali tamo će ''napasti' novi rekord!

Najbrži 37-godišnjak svih vremena!

  • 0

Džastin Getlin se jedva plasirao u finale Svetskog prvenstva na 100 metara zahvaljujuću rezultatu, ne plasmanu, ali i pored toga iskusni Amerikanac će pokušati da napadne i postavi svoj novi svetski rekord.

Čovek čiju su karijeru pratili doping skandali i dalje u 37. godini beleži fantastične rezultate. Svoje grehe je ''odležao'', i vratio se na visoki nivo. Postao je svetski šampion pre dve godine u Londonu kada je napokon uspoe da pobedi Juseina Bolta posle mnogo pokušaja.

I ako ga i dalje ljudi osporavaju i ne prihvataju njegove rezultate jer su mišljenja da i dalje koristi nedozvoljena sredstva, za jedno mu se mora ''skinuti kapa'', uporan je i dalje u 37. godini života i voljan je da se  takmiči sa i po duplo mlađima sprinterima.

Od kada je postao prvak sveta Getlin je oborio svetski rekord u najkraćoj i najbžoj disciplini.

Qatar Athletics Worlds Nick Didlick

Boltovih 9,58 je netaknuto, tom rekord na 100 metara nije uspeo niko ni da se približi, ali sa 37 godina Getlin je postao najbrži svih vremena u ovoj uzrasnoj kategoriji.

Naime, 9,87 sekundi koliko je trčao iskusni Amerikanac ove sezone je svetski rekord za muškarce u ovoj starosnoj dobi. Niko nikad nije uspeo da trči toliko brzo kao on.

I ako je jedva ušao u finale, Getlin je u Dohu stigao sa četvrtim rezultatom na svetu ove sezone.

U 21:15 imaće priliku da popravi utisak iz polufinala ali i da pokuša da obori novi svetski rekord. Ako mu to pođe za nogom, to bi mu gotovo sigurno obezbedilo i novu svetsku medalju.

LISTA FINALISTA PO STAZAMA:

2. Filipo Tortu (ITA)

3. Džastin Getlin (SAD)

4. Kristijan Kolmen (SAD)

5. Akani Simbine (JAR)

6. Andre de Gras (KAN)

7. Žarnel Hjuz (VB)

8. Johan Blejk (JAM)

9. Aron Braun (KAN)

(Filip Ištvanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA