≫ 

Tri devojke ne trče na 800 metara zbog viška muških hormona, zato Amela Terzić najavljuje spektakl!

Ove godine će biti najzanimljivja trka u poslednjih deceniju i po

  • 2

Najbolja srednjeprugašica Srbije i državna rekorderka Srbije na 800 metara Amela Terzić analizira za naš portal predstojeće finale na Svetskom prvenstvu u ovoj disciplini.

Mnogo iznenađenja smo već videli na 800 metara kod žena. Prvi favorit Jamajkanka Natoja Goule nije uspela da se plasira u finale, a naredne dve favoritkinje su ostale ''zaglavljene'' čak u kvalifikacijama.

Zbog viška muških hormona Svetska atletika je zabranila Kaster Semenji iz Južnoafričke republike i Fransin Nijonsabi iz Burundija da se takmiče na ovom šampionatu. Međutim Po Amelinim rečima to će u mnogome olakšati takmičenje ostalim devojkama.

- Ove godine je malo lakšew, konkurencija je oslabljena, jer ne nastupaju dve devojke zbog viška muških hormona, a obe su osvajačice medalje sa prošlog šampionata iz Londona.

Atletika, prvenstvo Srbije u atletici, Amela Terzić Foto: Milena Đorđević

Međutim kako rekorderka Srbije kaže to će uliti dodatni motiv finalistkinja.

- Biće veća borba, jer su sada sve devojke izjednačene, a to će im dati još veću motivaciju da dođu do još boljih rezultata. Čak i tri najbolje sa lista ove godine, ako ne računamo tri suspendovane devojke, nisu uspele da dođu do finala. Sigurno nas očekuje veoma zanimljiva trka - smatra Amela.

Sa jednom finaliskinjom Amela se često sastajala u svojoj karijeri.

- Sa Marokankom Rahabe Arafi sam više puta trčala, ali 1500 metara. Vidim da će trčati finale i na 800, mada ne verujem da će tu biti među prve tri, 1500 je njena primarna disciplina - zaključuje Amela Terzić.

Podsetimo, Amela je imala normu za ovo Svetsko prvenstvo, ali prvo zbog povrede, a potom i zbog udaje za bivšeg srpskog atletičara Jasmina Ljajića, propustila je ovaj šampionat.

Finale trke na 800 metara za žene na programu je u ponedeljak u 21:10.

Video: Amela Terzić: Olimpijske igre su cilj svakog sportiste, ali idem postepeno

(Filip Ištvanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🎹🎹🎹

    30. septembar 2019 | 20:43

    Pozdrav i hrabro Amela! Zrenjanin je uz tebe!

  • Goranka

    2. oktobar 2019 | 13:40

    U šta i čemu ide Sport...samo udri po suplementima, reklame, novac, slava? Nema tu više sportskog nadmetanja, zdravog života, samo plastika, masine i novac...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA