Trči obučena, sa maramom na glavi: Partizan dovodi spektakularno pojačanje iz Irana!

Neki novi vetrovi u srpskoj atletici

  • 5
Farzaneh Fasihi Foto: Instagram.com/farzanehfasihi1

Iranski mediji prenose, a potvrda stiže i iz Srbije za Telegraf da bi državna rekorderka na 60 metara Farzaneh Fasihi uskoro mogla da se preseli u Beograd i obuče dres Partizana 1945.

Farzaneh Fasihi ima 26 godina, a primarne discipline su joj 60, 100 i 200 metara.

Na najkraćoj distanci je rekorderka Irana sa 7,35 sekundi. To je istrčala 2016, a prošle je u svega tri trke uspela da zabeleži rezultat od 7,44 sekunde. To su odlični rezultati za srpske uslove, ali i na evropskom nivou jer je norma za ovogodišnje Evropsko prvenstvo bila 7,41.

Fasihinih 7,35 je rezultat koji su uspele da nadmaše samo dve devojke u istoriji Srbije. Vukosava Đašić je 2005. trčala 7,34, dok je rekord Srbije 2015. postavila Ivana Španović koji iznosi 7,31 sekundi.

Najbolja sezona iranske atletičarke na otvorenom je bila prošla godina kada je postigla lične rekorde na 100 metara - 11,78 sekundi i na 200 metara - 23,96 sekundi.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Farzaneh Fasihi (@farzanehfasihi1) on

U Iranu je bila obavezna da trči sa zarom preko glave, ali i sa dugim rukavima i nogavicama kako nalažu šerijatski zakoni u njenoj domovini.

Telegraf je pozvao ljude iz AK Partizan 1945 i dobio kratku potvrdu ove informacije.

Ako dobije vizu dolazi u Partizan 1945 - bio je odgovor čelnih ljudi.

Prelazni rok u atletici u Srbiji je u Novembru, sastoji se iz nekoliko delova, a onaj glavni gde atletičari treba da promene klub traje svega tri dana.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Farzaneh Fasihi (@farzanehfasihi1) on

(Filip Ištvanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    2. oktobar 2019 | 14:42

    Da li ste vi u AK Partizan NORMALNI?!

  • Nana

    2. oktobar 2019 | 15:33

    Nama juce bili nasi, Olimpijakos. Ova dolazi kod svojih, nista neobicno. Svako ka svome jatu!!!

  • Laki

    2. oktobar 2019 | 16:01

    Neka je dobrodošla u crno-belu porodicu! Partizan nikada nije pravio razliku u naciji, veri, rasi,...ili si dobar i kvalitetan sportista ili nisi...ovi ostali što broje krvna zrnca, ko je ko itd, nek i dalje misle da su stub srpstva.. a stub srpstva je upravo to kad se gleda kakav si čovek a ne koje si nacije, vere, rase...Ponosim se što je moj Partizan imao legende koji nisu samo Srbi i to je po mom mišljenju bogatstvo Partizana! To je naša rasa, vera i nacija - crno-bela porodica! Na nju smo ljubomorni i nju čuvamo! Dobrodošla devojko, daj sve od sebe i biće dovoljno da udješ u istoriju! Svako dobro!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA