≫ 

Vraća se projekat ASS ''Brzinom do zvezda'', finale će se trčati kao deo programa Serbian marathon-a

Projekat koji je godinama bio u ''mraku'' ponovo će ugledati ''svetlost dana'' ove godine počevši od devetog oktobra

  • 2

Projekat ''Brzinom do zvezda'' je takmičenja učenika osnovnih škola u trčanju na 30-40 metara u sklopu ASS-a, a najbrži u Beogradu će finale trčati u Areni kao deo programa ’’Serbian marathon-a.''

Projekat koji je godinama bio zaboravljen ove godine se ponovo vraća na ''velika vrata'' u svom petom ciklusu. Cilj je okupiti i istestirati svu decu Srbije uzrasta četvrtog i petog razreda osnovnih škola preko škola, opština, gradova, republika i na kraju državnog prvenstva gde će najbolji dobijati brojne vredne nagrade.

Prvo takmičenje biće održano na opštini Savski venac u Osnovne škole ''Petar Petrović Njegoš'' .

Akciji se priključilo šest škola sa ove opštine (OŠ ''Vojvoda Putnik'', OŠ ''Vojvoda Mišić'', OŠ ''Petar Petrović Njegoš'', OŠ ''Radojka Lakić'', OŠ ''Stefan Nemanja'' i Britanska škola)  i ukupno 96 učenika u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Dečja atletika deca, Atletski savez, Foto: Telegraf

Pored takmičenja biće organizovan i javni čas atletike za sve učesnike mlađih razreda ove škole.

U slučaju lošeg vremena manifestacija će se sprovesti u Atletskoj dvorani istog dana u isto vreme.

Takmičari će trčati u kvalifikacionim grupama po njih šest, a u naredni krug ulaze najbržih dvoje. To će biti polufinale gde će biti po dve grupe po osam u obe konkurencije, a u finale će se plasirati po četvoro najbržih.

Po završetku takmičenja biće organizovano proglašenje najboljih kod dečaka i devojčica, dok će po 16 u obe konkurencije predstavljati opštinu u velikom gradskom finalu u Areni 17. novembra u sklopu ''Serbian marathon''-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Takac

    8. oktobar 2019 | 16:45

    To je najbolji projekat za decu sto se atletike tice!Koliko me secanje sluzi bio je deo atletskog mitinga "Memorijal Artur Takac"!Prvo su bile ukljucene sve skole na 17 opstina grada Beograda a onda i cele Srbije! Deca su otvarala miting a Pobednici su isli u Brisel!Fantazija! I onda su se dusebriznici i zluradi ljudi potrudili da sve uniste! E, Srbijo!

  • lager

    9. oktobar 2019 | 13:24

    A za decu iz unutrasnjosti????

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA