• 4

Ivana Španović: Da u Tokiju ''naplatim'' sve ono što sam radila prethodnih 20 godina!

Španovićka ističe da bi OI u Tokiju trebalo da budu njen zenit

  • 4

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović izjavila je da će Olimpijske igre u Tokiju da budu zenit njene karijere i da će učiniti sve da bude spremna za "napad na zlato".

Španovićeva, koja je zbog povrede propustilo Svetsko prvenstvo u Dohi, ističe da je trenutno potpuno zdrava i da su pripreme za Tokio već počele.

- Povreda je prošla, a pre svega sam se odmorila. Već treću nedelju treniram, nemam nikakav bol i vrlo sam optimistična i srećna što sam nazad na stazi. Pripreme za Tokio su počele, odbrojavali smo 365 dana do kvalifikacija u skoku u dalj, mi smo apsolutno i jedino na to fokusirani, u principu to bi trebalo možda da bude zenit moje karijere i svega onog što sam radila prethodnih 20 godina - rekla je Španovićeva Tanjugu.

Ona je dodala da je srećna bog svega što dolazi i da je najbitnije da sačuva zdravlje.

Atletski Miting, Serbian Open Indoor Meeting, Atletika

Foto: A. Nalbantjan

- Svako u timu zna svoj deo posla, svi imamo isti cilj apsolutno i uradićemo sve što treba da se ja na tom takmičenju pojavim maksimalno spremna. Motivacije nikad ne manjka, tako da se radujem.

Do Igara u Tokiju ostalo je još skoro devet meseci, a Španovićeva će do tada braniti jedno zlato.

- Imaćemo dvoransko Svetsko prvenstvo u Kini, u martu, branim titulu, posle toga još par mitinga Dijamantske lige i onda ono glavno - Tokio - poručila je 29-godišnja Španovićeva.

Njoj će Igre u Tokiju biti četvrte u karijeri, a na prethodnim u Riju osvojila je bronzanu medalju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • JS

    Zasluzila si sve najbolje. Donela si toliko radosti svima, tebi najblizima, zemlji iz koje si. Zelim ti svu srecu i dalje mnogo uspeha, radosti i novih duzina. I normanog mnogo uspeha na Olimpijadi.

  • NekoKo

    Želim joj svu sreću, ali u sportu to jako teško ide na taj način. Mislim na te naplate na najvećim sportskim takmičenjima. Ivana je uradila zaista puno za Srbiju i ona nije uopšte proizvod nekog kontinuiranog rada u srpskoj atletici. Ona nije vrhunski proizvod srpske atletske škole, ako ona uošte i postoji. Kao što je slučaj sa Novakomi našim tenisom, tako je i u atletici i još gore. Kada Ivana završi karijeru, to bi bilo to od naše atletike. Na stranu činjenice da se baš ni po svetu ne rađaju svaki dan sportisti poput Novaka i Ivane, mi ništa suštinski nismo uradili da tenis i atletiku izdignemo na neki viši nivo i da u budućnosti imamo bar solidne sportiste u tim sportovima. Kratko rečeno, nemamo kvalitetne stručnjake koji bi potavili sistem i radili sa talentovanom decom. Španija u svim sportovima treba da nam bude primer. Oni kada nešto nisu umeli i znali, nisu imali problem da dovode strane stručnjake pa čak i naše, pa čak i u fudbalu, a da ne govorim o košarci, rukometu, vaterpolu isl. Danas recimo u košarci imaju razrađeniji i ozbiljniji sistem nego mi, a osamdesetih pa i devedesetih su bili za tri klase ispod. Nikako da shvatimo da je znanje nešto što je najvažnije. Kod nas sve počinje i završava se infrastrukturom. Tako je i u kulturi. Važnije je da u pozorištima guza sedi na udubnom i mekanom, nego šta će se tamo prikazivati. Ima para za materijalno, ali zato nema da se plati umetnik...

  • 🥔

    Samo jako

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima