• 1

Sve je spremno za prvi "Serbia marathon": Gala finiš u Areni, tri trke i mnoštvo sadržaja za sve!

Na programu su tri trke, maraton, polumaraton i trka na 5 kilometara. Start je iz pravca Zorana Đinđića sa severne strane Štark arene. Maratonska i polumaratonska trka će startovati u 10 časova, dok će trka na 5 kilometara startovati 15 minuta kasnije. Start glavnih trka je od 10 časova

  • 1

Ulicama Beograda i ove godine će se reka ljudi, rekreativaca, profesionalaca, avanturista, sliti u jednu priču, biće deo spektakla "Serbia Mmarathon". Po mnogo čemu ovaj maraton biće istorijski, pre svega jer je prvi u organizaciji Atletskog saveza Srbije pod pokroviteljstvom kompanije "Comtrade".

Podsetimo, održan je i prethodne godine, kao proba i test, najtačnije rećeno kao najava svega onog čemu ćemo biti svedoci u nedelju od deset časova - početku nove, maratonske ere Srbije.

PROGRAM TRKA, KAD KREĆU, ODAKLE SE KREĆE

Na programu su tri trke, maraton, polumaraton i trka na 5 kilometara. Start je iz pravca Zorana Đinđića sa severne strane Štark arene. Maratonska i polumaratonska trka će startovati u 10 časova, dok će trka na 5 kilometara startovati 15 minuta kasnije. Trase svih trka su sertifikovane, tako da će biti dobijeni tačni rezultate za sve učesnike. Trasa se sastoji od jednog kruga na Novom Beogradu u dužini od 21 km, tako da će polumaratonci trčati jedan krug, a za maratonce je to dva kruga. Trasa uključuje i novi most na Adi, a cilj trke je u Areni. Limit trke na 5 km je 45 minuta, što znači da svi učesnici mogu i lagano da prošetaju. Za polumaraton i maraton je limit trke 6 sati. Manifestacija se završava u 16 časova.

Ispred takmičara u najavi maratona govorila je naša dugoprugašica Teodora Simović, višestruka osvajačica medalja, balkanska šampionka.

- Čast mi je što sam ovde danas ispred takmičara koji će trčati Srbija maraton, prvi nakon prošle godine gde smo videli da ASS može odraditi organizaciju na visokom nivou. Što se mene tiče, imala sam mnogo takmičenja, i lični rekord o2.39.00. Bio je to jako dobar start godine, i bilo bi lepo da to ponovim i da dođem do novog ličnog rekorda, tako bi nastavla dobar niz. S obzirom na to da mi je to cilj, ujedno i priprema, mislim da će i konkurencija iz Kenije pomoći da dođem do novog ličnog rekorda. Dosad sam imala punu podršku ASS, koji je stajao iza mene tokom cele godine. Mislim da sam napravila veliki korak što se tiče dugog trčanja, verujem da mogu do rezultata ispod dva i po sata. Srbija maraton će mi omogućiti da napravim rezultat.

Sve trke sertifikovane su sa pet zvezdica, a na ovom LINKU možete videti sve izmene na linijama gradskog saobraćaja za vreme trajanja trke.

Maraton je najavio i direktor Atletskog Saveza Srbije Slobodan Branković.

- Pre svega bih se zahvalio gradu Beogradu koji je stao iz nas maksimalno, ceo grad je sutra uz Srbija maraton, što je izuzetno važno. ASS je, kao pto znate, u svojim aktivnostima odlučio da izađe na ulicu i da izađe u susret sve većem broju ljudi koji žele da trče.  Da im na neki način pomogne i u tehničkoj organizaciji i sertifikaciji, kao i svemu onome što utiče na organizaciju jednog takvog događaja - poručio je Branković, pa nastavio:

- Masovnost je velika, kao i zainteresovanost za maraton. Očekujem da ćemo za par godina imati nacionalni maraton prepoznat u svetu. Sutra će prvi put biti trka na 42 km, biće i polumaraton i trka na 5 kilometara. Ono što ovj maraton čini različitim od svih ostalih je što je finiš trka u "Štark areni". Želja nam je da na realno malom prostoru, poznatom po tome da je veliki broj naših sportista tu pobeđivao i osvajao medalje, sada omogućimo onima koji su bili na tribinama i gledali te uspehe, da se i njima tako nešto dogodi. Ovo je ta prilika, naravno pošto istrče svoje dužine, da uđu uz pokliče u halu. Ovde nije cilj medalja, poenta je da završiš i izmeriš sam sa sobom. Pored dodele medalja, takmičenje će biti obogaćeno i dobrim "di džejem", uz razne sadržaje, uz napitke i razna jela, uz dobro druženje da svi odu presrećni, zadovoljni, neumorni iz Arene - porulio jeBranković, uz zahvalnost direktoru "Štark Arene" Goranu Grboviću što je "omogućio da taj objekat ASS koristi kao svoju kuću".

Takođe, Branković je posebnu zahvalnost izrazio kompaniji "Comtrade", generalnom sponzoru prvog "Serbia marathona" i vlasniku kompaniej i prvom čoveku ASS Veselinu Jevrosimoviću.

-  Veliko mu hvala na tome šta je dao poslednjih deset godina Savezu, a evo sada je odlučio i da podrži takmičenje koje dosad nije bilo u programu našeg rada.

Ovako je bilo prošle godine 

(Telegraf.rs)

Komentari

  • balkanski špijun

    Mogli ste jos trasu da objavite...

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima