≫ 

Prvi Comtrade Serbia Marathon: Teodora Simović pobednica maratona, Jevtić druga na polumaratonu

Teodora je ujedno i prvakinja Balkana, dok je drugo mesto u konkurenciji muškaraca u polumaratonu zauzeo Milan Mitrović

  • 5

Prvi ''Comtrade Serbia Marathon'' održan je u nedelju 17. novembra u Beogradu kada su trkači ispred Štark Arene krenuli u trk za što boljim rezultatom i vremenima, a za nešto manje od dva i po sata stigli su prvi takmičari u maratonu!

Pobednik u muškoj konkurenciji je Ndiva Čerutič Sakong iz Kenije (2.19.19), drugo mesto zauzeo je njegov sunarodnik Nelson Kipkogee Čerutič sa vremenom 2.19.58, dok je treći bio Moldavac Maksim Raileanu sa vremenom 2.21.11.

Video: Pobednik Serbia marathona: Odlična organizacija, vraćam se sledeće godine

Srpska atletičarka Teodora Simović je završila maraton prva u ženskoj konkurenciji sa vremenom 2.42.30. Ujedno je i prvakinja Balkana. Helen Kimutai je bila druga (2.54.07), a treća Marinela Nineva iz Bugarske (2.54.47).

Teodora Simović, Srbija Maraton Komtrejd Comtrade Serbia Marathon

Teodora Simović prolazi kroz cilj Foto: Marko Jovanović

Teodora Simović, Srbija Maraton Komtrejd Comtrade Serbia Marathon

Foto: Marko Jovanović

Inače, najpre smo dobili pobednika i pobednicu trke na pet kilometara. Kod muškaraca je prvi Aleksa Milanović (16.39), drugi je Miroslav Dukadinović (16.41), a treći Dušan Krstić (16.55).

U ženskoj konkurenciji pobedila je Biljana Cvijanović koja je stazu pretrčala za 18.11 minuta. Druga je Aleksandra Kostadinović (18.46), treća Nataša Ćulafić sa vremenom 19.24.

Pogledajte i ulazak na cilj i proglašenje pobednika:

Zatim su i prvi trkači polumaratona prošli kroz cilj.

Neli Jepčumba iz Kenije je završila prva u ženskoj konkurenciji (1.13.02), dok je druga bila srpska atletičarka Olivera Jevtić (1.14.05). Treća je kroz cilj prošla Rut Nundu Mbata  - 1.17.29!

Završnica polumaratona Srbija Maraton Komtrejd Comtrade Serbia Marathon

Olivera Jevtić je završila druga na polumaratonu Foto: Marko Jovanović

Kenijac Metju Kosgei je prvi u muškoj konkurenciji sa vremenom 1.08.55, drugi je Milan Mitrović iz Srbije 1.10.11, a treći Elijah Mutuku Vambua (1.11.13) takođe iz Kenije.

Polumaratoncima odličja i nagrade dodelila je bivša atletičarka Snežana Pajkić, dok je polumartonkama medalje uručio zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Ovaj maratonski spektakl u organizaciji Atletskog saveza Srbije, uz podršku Grada Beograda i Ministarstva omladine i sporta, prethodno je otvorio i prvi čovek Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović.

- Želim da vas pozdravim ispred Atletskog saveza Srbije i da vam poželim dobrodošlicu na prvi Comtrade Serbia marathon. Ovo je ujedno i balkanski šampionat u maratonu. Trkačima želim što bolja vremena. Samo napred - poručio je Jevrosimović koji je uručio priznanja i medalje pobednicima maratona u obe konkurencije.

Veselin Jevrosimović, Srbija Maraton Komtrejd Comtrade Serbia Marathon

Predsednik ASS Veselin Jevrosimović Foto: Marko Jovanović

Polumaraton (21 kilometar) je trčao i ministar finansija Siniša Mali. Opširnije >>> OVDE.

Na programu su bile tri trke, ovako je izgledala staza po kojoj se trčalo

 

Događaj se održavao iz tri trke - u maratonu, polumaratonu i na pet kilometara, sa početkom iz Bulevara Zorana Ðinđića, kod severne strane "Štark arene" kružnom rutom na Novom Beogradu.

Staza je bila dugačka 21 kilometar, što znači da su maratonci trčali dva kruga! od Arene pa Bulevarom umetnosti, Bulevarom Milutina Milankovića, Ulicom Đorđa Stanojevića, preko Mosta na Adi do petlje u Radničkoj, posle čega su se vraćali preko mosta da bi se spustili u Jurija Gagarina.

Trka na 5km, Srbija Maraton Komtrejd Comtrade Serbia Marathon

Foto: Marko Jovanović

Srbija Maraton Komtrejd Comtrade Serbia Marathon

Foto: Marko Jovanović

Srbija Maraton Komtrejd Comtrade Serbia Marathon

Foto: Marko Jovanović

Dalje su išliGandijevom, Evropskom, Dr Ivana Ribara, Dušana Vukasovića, Zemunskom, Pariskih komuna do Bulevara umetnosti i Bulevara Zorana Đinđića.

Prema informacijama sa lica mesta, oko 3.000 ljudi je trčalo na ovom maratonu koji je, osim klasičnog maratona, i trka koja predstavlja i šampionat Srbije i prvenstvo Balkana u maratonu.

Trka se organizovala po najvišim standardima i pravilnicima Evropske atletike i programa “Trčanje za sve".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    17. novembar 2019 | 10:54

    Maraton počinje u 10 a ulice zatvorene do 18 časova. Jel to maraton zbog dužine staze ili zbog dužine trajanja? Ko trči 42 km celih 8 sati?

  • Dusan

    17. novembar 2019 | 15:33

    Sinisa mali jos nije stigao:)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA