• 3

Jevrosimović: Pokazali smo da je Atletski savez na najvišem nivou spremnosti za maraton!

Predsednik Atletskog saveza Srbije izuzetno zadovoljan organizacijom i održavanjem prvog "Comtrade Serbia marathona"

  • 3

Kenijac Ndiva Ćerutič Sakong i srpska atletičarka Teodora Simović pobednici su prvog „Comtrade Serbia marathona”. Kenijski takmičar stazu dugu 42 kilometara istrčao je za dva sata, 19 minuta i 19 sekundi.

Drugo mesto pripalo je njegovom sunarodniku Nelsonu Kipkogei Čerutiču sa vremenom od 2:19.59, dok je treće najbolje vreme imao Moldavac Maksim Railanu (2:21.12).

Simović je u konkurenciji maratonki bila najbolja, završivši najtežu trku za 2:41.31 sata.

Veselin Jevrosimović, Srbija Maraton Komtrejd Comtrade Serbia Marathon

Veselin Jevrosimović predsednik Atletskog saveza Srbije Foto: Marko Jovanović

Drugu pozicju zauzela je Kenijka Helen Džepkosegi Kimutai (2:54.07), dok je Bugarka Marinela Nineva kroz cilj prošla treća sa vremenom od dva sata, 54 minuta i sedam sekundi.

Priznanja i medalje pobednicima maratona u obe konkurencije uručio Veselin Jevrosimović, predsednik Atletskog saveza Srbije i direktor kompanije „Komtrejd grup”.

- Kao što ste videli imali smo preko 3000 učesnika, a s obzirom na to da je ovo prva manifestacija ovakve vrste, više smo nego zadovoljni - kaže Jevrosimović.

Veselin Jevrosimović, Pobednik Srbija Maraton Komtrejd Comtrade Serbia Marathon

Čestitke za prvu šampionku Serbia marathona: Veselin Jevrosimović čestita Teodori Simović Foto: Marko Jovanović

Na pitanje koliko je zadovoljan što je srpska takmičarka pobedila u ženskoj trci, istakao je:

- Itekako sam zadovoljan, jer Teodora je naša istaknuta reprezentativka i drago mi je što je odnela prvo mesto, tako da je to i sa jedne strane simbolično, da na prvom maratonu imamo prvo mesto za nas -  rekao je predsednik ASS i dodao:

- Čitava ova organizacija  je pokazala da je Atletski savez Srbije na najvišem nivu spremnosti i ovo će ubuduće postati tradicionalna manifestacija - poručio je Jevrosimović.

(D. S.)

Komentari

  • Dr. D

    Samo drugi put bolja organizacije na zatvorenim ulicama, sramota da vozači prolaze prepreke i da voze pored maratonac, mislim da tu treba poliliciju postaviti a ne redare jer vozači na silu prolaze a pogotovo taxi vozila, sramota od stranaca

  • Tripko

    Pa dok ti sve to vodis i finansiras bice nesto

  • Mica

    Bilo je sjajno! Svaka čast na izuzetnoj organizaciji, pozitivnoj energiji i neverovatnom iskustvu. Jedva čekam 2. Serbia Marathon :)

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima