Čudesna priča srpske pobednice maratona: Preživela tešku saobraćajnu nesreću, pa slavila u Areni!

Osim pobede na maratonu, Teodora Simović je postala i šamponka Srbije i Balkana

  • 1
Pobednik Srbija Maraton Komtrejd Comtrade Serbia Marathon

Foto: Marko Jovanović

Jedna od najboljih atletičarki Srbije, učesnica Svetskog prvenstva u Londonu 2017. Teodora Simović postala je u jednom danu, u jednoj trci, šampion Srbije, Balkana, mitinga ”Comtrade Serbia Marathon, i ekipni (reprezentativni) pobednik Balkana u maratonu i to sve sa rezultatom od 02:42:30.

Međutim, malo ko zna da je ona mogla i da ne nastupi na ovoj manifestaciji, i ne samo to već je mogla da izgubi život.

Pre tačno dve nedelje Teodora i njen trener Rifat Zilkić su se vraćali sa trke iz Bosne za Novi Pazar kada je vozilo iz suprotnog smera udarilo u njihov automobil kojim je upravljao Zilkić, prenosi specijalizovani atletski sajt Atlex.rs

Bila je noć, oko 20 časova, a iz nepoznatog razloga vozač iz suprotnog pravca prešao je na suprotnu stranu i bočno udario u automobil u kojem su bili Simovićeva i Zilkić. Erbegovi su se otvorili i spasili im živote sa jedne strane, a sa druge samo centimetri su ih delili od provalije.

Comtrade serbia marathon, Komtrejd srbija maraton, trka

Teodora Simović šampionka Serbia maratona, Balkana i Srbije Foto: Marko Jovanović

Od siline udarca njihov automobil je odleteo u stranu i zahvaljujući delu zemlje pored puta koji deli cestu od provalije njih dvoje su preživeli.

Na sreću oboje su prošli bez težih povreda. Teodora je bila nekoliko dana ugruvana i sa bolovima na levoj strani tela, od glave pa do noge.

Po dolasku milicije ustanovljeno je da je vozač koji je izazvao sudar imao 1,8 promila alkohola u krvi. Na sreću Teodora i Rifat su dobro, a pobeda na Serbia Marathonu pokazuje da su stravičan incident i nesreća iza njih.

Teodora neredo priča o ovome, ali je posle pobede istakla

- Ovo mi je već četvrta titula prvakinje Balkana u ovoj godini. Kruna sezone bi bila da sam išla lični rekord, ali to zaista nije bilo moguće jer je vetar bio jak, duvao je tokom celog maratona - rekla  je Teodora Simović i dodala:

Svaki maraton je neko novo iskustvo, nikad ne znaš šta će se desiti tokom trke jer je ipak 42 kilometara dugo i dugo traje.

Video: Teodora Simović oduševljena pobedom na Serbia marathonu: Presrećna sam, imala sam lepu sezonu

(Atlex.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Piva

    19. novembar 2019 | 14:23

    Bravo za takmicarku I njenog trenera. Zelim im pino uspeha I u buduce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA