≫ 

Veliki dan za srpsku atletiku: Beograd dobio organizaciju Svetskog prvenstva 2022. godine!

Velika čast ukazana je našem Savezu od strane Svetske atletske federacije, u pitanju je dvoranski šampionat

  • 14
Kombank arena, atletika

Foto: Marko Todorović

Veliki dan za srpsku atletiku i Srbiju, možemo ga okarakterisati kao jedna od najznačajniji u novijoj istoriji, s obzirom na to da je naša zemlja, grad Beograd i Atletski Savez - dobio organizaciju Svetskog dvoranskog atletskog šampionata 2022. godine!

Najlepšu moguću potvrdio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

- Savet Svetske atletike koji zaseda u Monte Karlu upravo je doneo odluku da je Beograd dobio domaćinstsvo Svetskog atletskog prvenstva u dvorani 2022. godine! Velika pobeda za Beograd i za srpski sport!

Veselin Jevrosimović i Sebastijan Kou

Predsednik ASS Veselin Jevrosimović i predsednik Svetske atletike Sebastijan Kou Printskrin: Instagram/Veselin Jevrosimović

Najviši predstavnici srpske atletike, predsednik ASS Veselin Jevrosimović i direktor ASS Slobodan Branković su na licu mesta. U toku dana imali su niz sastanaka sa članovima Odbora koji odlučuju o kanditaturi Beograda sa ciljem da ih ubede da srpska prestonica zaslužuje organizaciju tako velike smotre - u čemu su i uspeli!

 

- Pre dve godine nam je ova organizacija izmakla, sada nije mogla jer smo bili najozbiljniji kandidat. S ponosom mogu da kažem da će prvenstvo 2022. godine, kada najbolji atletičari planete budu došli u naš grad, pomeriti granice u organizaciji, baš kao što smo to učinili 2017. godine kada smo s velikim uspehom organizovali Evropsko prvenstvu u Beogradskoj areni - bili su prvi utisci predsednika ASS Veselina Jevrosimovića.

Slobodan Branković, Vanja Udovičić i Veselin Jevrosimović, Dvoransko evropsko prvenstvo u atletici, Beograd 2017, Arena

Veselin Jevrosimović, prvi čovek srpske atletike - najzaslužniji za ekspanziju kraljice sportova u našj zemlji Foto: Milena Đorđević

Grad Beograd je imao posebnu prezentaciju svojih mogućnosti, koja je. očito, impresionirala vrh svetske atletike, te je Beogradu pripala čast da u svoj kalendar upiše i jednu takvu veliku sportsku manifestaciju kao što je svetsko atletsko prvenstvo u dvorani.

- Beograd je sportski grad, najveći grad Balkana i dobar domaćin. Naši turistički kapaciteti svake godine su sve snažniji. Sada imamo više od 100 hotela u Beogradu, pored nekoliko koji se grade, dok ih je 2013. godine bilo svega 67, tako da imamo sve uslove da budemo domaćini ovog svetskog sportskog spektakla - rekao je Vesić samo nekoliko sati pre konačne odluke..

Dakle, da ponovimo - Svetska atletska federacija dodelila je našoj zemlji, Beogradu, organizaciju atletskog šampionata sveta u dvorani 2022. godine, koji će najverovatnije biti održan u martu mesecu!

Kombank arena, atletika

Foto: Marko Todorović

Evropsko prvenstvo u atletici, Atletika, Beograd, Arena 2017

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ponosna

    22. novembar 2019 | 16:07

    Bravoooo!!!

  • MICA

    22. novembar 2019 | 17:30

    CESTITAM OD SRCA MISLIM DA SMO ZASLUZILI NEKA JE SA SRECOM .

  • JS

    22. novembar 2019 | 17:14

    Bravo. Sada da uredimo ove dvorane. I da nam Atletska na Dedinju dobije elektronska merenja. Ima vremana da za ovih gidinu i po, iznedrimo prave atleticare, mlade, izdrzljive, bezkompromisne. Ako zele, treba im pruziti maksimalnu sansu. Da opet zablistamo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA