≫ 

Sergej Bubka posetio Atletski stadion u Ćupriji

Vrednost radova, staze, stadiona i dvorane je oko 500.000.000 dinara.

  • 1
Sergej Bubka u Ćupriji Foto: AP Tanjug

Potpredsednik Međunarodne atletske federacije Sergej Bubka, u pratnji direktora Atletskog saveza Srbije Slobodana Brankovića, posetio je večeras u Ćupriji Atletski stadion u izgradnji, deo budućeg Atletskog centra Srbije.

Legendarnog skakača motkom bivšeg Sovjetskog Saveza i Ukrajine, na Atletskom stadionu dočekali su predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić sa saradnicima i predsednik Opštinskog atletskog saveza, bivši reperezentativac Srbije Dragan Zdravković.

Glavni motiv posete Bubke, koji je i član Međunarodnog olimpijskog komiteta, Ćupriji, gradu atletike, jesu radovi na atletskom stadionu, delu atletskog kompleksa sa dvoranom svetskog nivoa, na kome će se održavati nacionalna, evropska i svetska takmičenja, a 2022. godine, kada je Srbija organizator Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici, biće baza za pripreme svetskih takmičara.

Sergej Bubka u Ćupriji Foto: AP Tanjug

Slobodan Branković je rekao da je Srbija dobila oragnizaciju Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici 2022. godine, zahvaljujći dobroj oragnizaciji Evropskog dvoranskog prvenstva 2017. godine.

Bubka je ocenio da će Srbija biti dobar domaćin svetskim atletičarima u Beogradu 2022, godine, kao što je bila i dobar domaćin na Evropskom prvenstvu.

Erić je rekao da je izgradnja stadiona "u završnoj fazi, finansira ga opstina Ćuprija, u dogovoru s premijerkom Srbije Anom Brnabić, s kojom je dogovoreno da se gradi stadion a da će država pomoći izgradnju dvorane.

Sergej Bubka u Ćupriji Foto: AP Tanjug

- Ocekujemo da radovi na stadionu budu završeni do kraja godine ili početkom iduće, a da iduće godine krenemo sa izgradnjom dvorane dela velikog kompleksa koja će sa stadionom predstavljatu Atletski centar Srbije -  rekao je Erić.

Radovi na poliuretanskoj tartan stazi, podlozi za sve vremenske uslove, od specijalnog crvenog poliuretana na asfaltu, otpornom na habanje, temperaturne oscilacije, sprinterice i UV zračenja, gotovi su, a staze sa osma traka obeležene, a u toku su radovi na tribinama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA