≫ 

Svetsko atletsko prvenstvo najavljeno u Vrnjačkoj Banji: Legendarni Bubka očekuje veliki spektakl!

Hvata se zalet za Svetsko atletsko prvenstvo, koje će se održati u Srbiji!

  • 0
Sergej Bubka, Slobodan Branković, Dobromir Karamarinov Foto: Marko Jovanović

Po deveti put Balkanska atletska federacija proglašava najbolje atletičare među svojim redovima, a domaćin svečanosti pod nazivom ”Balkan Gala” je Vrnjačka Banja, u sredu u večernjim časovima. Prethodno, održana je konferencija koja je najavila Svetsko prvenstvo u dvorani 2022. godine!

Burno je ovih dana u srpskoj atletici, samo nekoliko dana po dobijanju organizacije dvoranskog Svetskog prvenstva 2022, u Vrnjačkoj banji su se okupili čelnici saveza Balkanske federacije, pa je najavljen veliki spektakl koji je potvrda da je Evropsko prvenstvo 2017. bilo najbolje u istoriji.

Sergej Bubka, Slobodan Branković, Dobromir Karamarinov Foto: Marko Jovanović

Govornici na konferenciji su bili potpredsednik Svetske atletske federacije Sergej Bubka, predsednik Balkanske atletske federacije Dobromir Karamarinov, direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković i predsednik opštine Vrnjačka Banja, Boban Đurović.

Sergej Bubka izazvao je aplauze lepim rečima i pohvalama na račun rada ASS, Veselina Jevrosimovića i Slobodana Brankovića, dodavši da Srbija može da bude ponosna na organizaciju Svetskog prvenstva, uz podsetnik da je Evropsko prvenstvo 2017. već održano u potpuno savršenim uslovima. Uz lepe reči Bubke, stigla je i video poruka prvog čoveka Svetske atletske federacije, Sebastijana Koua.

Malo kasnije, Karamarinov se u posebno dobrom raspoloženju obratio javnosti, uz malu opasku da će to zbog zvaničnosti prilike učiniti na engleskom, iako odlično govori i razume srpski jezik.

Sergej Bubka, Slobodan Branković, Dobromir Karamarinov Foto: Marko Jovanović

- Beograd je sada jači nego pre dve godine, čestitam Slobodanu, naročito njemu, jer je njegova energija uz fokus bila veoma jaka da se ovo ostvari. Bio je lider u organizaciji Evropskog dvoranskog prvenstva 2017, koje je proglašeno za najbolje. Sada na red dolazi Svetsko i verujem da će biti slično. Veliki je uspeh dobiti organizaciju. Ovde smo da slavimo najbolje atletičare i zvezde u usponu. Imamo 21 člana federacije, nisu tu samo balkanske zemlje, već i one iz okoline. Ovo je velika prilika za atletiku i Srbiju -- rekao je Karamarinov, dodavši da se sarađuje čak i sa Austrijom, Jermenijom, Azerbejdžanom i drugim daljim zemljama koje su članice.

Direktor Atletskog saveza Srbije, Slobodan Branković, ponosan je na novu priliku da se Srbija pokaže kao sjajan domaćin.

Sergej Bubka, Slobodan Branković, Dobromir Karamarinov Foto: Marko Jovanović

- Prvo bih se zahvalio medijima, strašno je važna vaša podrška i da svi u državi mogu da se ponose i diče ovim što smo dobili. Verujte mi da nije bilo nimalo lako dobiti najveći sportski događaj u istoriji Srbije. Dugujemo veliku zahvalnost svetskoj i balkanskoj atletici, pokazali smo u prošloj deceniji da možemo da organizujemo mnoga takmičenja. Veliko hvala Sergeju, uvek je tu kad nam treba, pa nas je podržao, hvala ti Sergej na velikoj podršci koju nam pružaš. Moj veliki prijatelj Karamarinov je na startu meni dao smernice kako treba da vodim organizaciju kakav je Atletski savez Srbije. Organizovanje sportskih događaja, gala večeri, konvencija, nije moguća bez podrške države i lokalnih samouprava. Sada smo u Vrnjačkoj Banji i moram da zahvalim Bobanu Đuroviću, učinio je da se osećamo kako se osećamo.

- ASS je procvetao u poslednjih 10 godina od dolaska Veselina Jevrosimovića , jednog od ljudi koji kada se dohvate bilo čega, čine čuda. Tako je i sa ASS, od Saveza koji je u tragovima bio prisutan u medijima, postižemo mnogo u rezultatima, u infrastrukturi i drugim aspektima. U poslednjih 10 godina imamo više medalja nego u prethodnih 60. Ponosni smo, ne stajemo, imamo ciljeve za narednih 10 godina. Važno nam je sada da napravimo najbolje SP ikada. To smo uradili 2017, nema razloga da ne bude tako 2022. Bez pdrška države predsednika, Beograda, ne bismo sve to mogli. Bez podrške i garancija, ne bismo dobili Svetsko prvenstvo. Verujte da posle tri noći, prespavane ili neprespavane, nismo svesni šta smo dobili, to se nikad nije dogodilo, da toliko zemalja sveta ugostimo. Želimo da Arena bude puna od pre podneva do večernjih sati.

Sergej Bubka, Slobodan Branković, Dobromir Karamarinov Foto: Marko Jovanović

Predsednik opštine Vrnjačka Banja, Boban Đurović, ponosan je na ovu priliku da turistička oaza u srcu Srbije najavi Svetsko prvenstvo.

- Čestitam ASS na rezultatima, vredni su pažnje, dokaz su velikog rada, ali i velike podrške države, Vrnjačka Banja je tradicionalno dobar domaćin, ponosni smo što smo domaćini ovakvom Savezu i svetskim imenima, možda su ova imena bila nekada nedostižna za našu lokalnu samoupravu. Veliki je ponos za Srbiju i ASS što smo izdejstvovali da budemo domaćini. Imaćemo najbolje sportiste sveta ovde, sigurno je da ASS ima veliki doprinos. Posebna čast je da se mesto doživljava kao pravo turističko mesto. Cilj su buduće investicije koje će ove ljude dovoditi u Vrnjačku Banju. Želim da nastavite sa uspesima koje nižete i da uspešno organizujete SP 2022.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA